Samen meer doen voor minder afval

Als supporter van Nederland Schoon zetten wij ons in voor een 100% zwerfafvalvrij Nederland. Voor ons is iedere dag een opschoondag. Want als afval in de prullenbak belandt, kunnen we het beter recyclen, iedere dag opnieuw. Daarnaast verminderen en verduurzamen we onze verpakkingen zodat in 2025 100% van onze verpakkingen van gerecycled, hernieuwbaar of gecertificeerd materiaal bestaat.
Help jij mee bij het verzamelen van zwerfafval?

Maak een schoongebied aan

Aan de slag

Kies hier hoe je in actie komt

Je wilt je inzetten voor een schonere buurt? Geweldig! Kies hieronder welke optie het beste bij je past. Je gebied of actie wordt automatisch aan McDonald's gekoppeld.

Eigen schoongebied

  • Een vast stukje straat, park of strand om voortaan schoon te houden
  • Je ruimt op, bent buiten, beweegt én inspireert anderen
  • Een gratis opschoonartikel (je betaalt alleen verzendkosten)

Eenmalige actie

  • Eén keer aan de slag
  • Alleen, met je eigen huishouden of met één persoon 
  • Een gratis opschoonartikel (je betaalt alleen verzendkosten)

Al onze verpakkingen verantwoord

In 2025 willen we dat 100% van onze verpakkingen van gerecycled, hernieuwbaar of gecertificeerd materiaal bestaat. Afgelopen jaar zijn we onder andere overgestapt naar een nieuwe verpakking van de McFlurry, zonder plastic deksel, hebben we papieren rietjes geïntroduceerd voor de dranken. Hiermee hebben we 102.000 kilo plastic bespaard.

Ook zijn kartonnen doosjes vervangen door papieren wikkels voor de McKroket en Chili Chicken. Daarmee besparen we 250.000 kilo karton. En we gaan door met het verduurzamen van verpakkingen en materialen. Zo is onlangs al het bestek en de McFlurry lepel vervangen voor een variant van FSC-gecertificeerd hout. Zo doen we samen meer voor minder afval. En hoe meer afval jij in de afvalbak gooit, des te beter kunnen wij het recyclen.

Lees meer op de pagina van McDonald's

Webshop

Bestel je materialen

Heb je een schoongebied op de kaart gezet? Of een opschoonactie aangemaakt? Dan ontvang je een code voor een gratis opschoonartikel waarmee je aan de slag kunt (je betaalt alleen verzendkosten).

Naar de webshop

Bekijk de video

Bij ons is het elke dag opschoondag