Van Maastricht tot Groningen: Nederland zwerfafvalvrij

Een schone en opgeruimde leefomgeving voor iedereen: dat is wat wij bij Domino’s nastreven. Want écht genieten van pizza is het lekkerst in een aangename omgeving. Met al onze winkels in Nederland, van Maastricht tot Groningen, zetten wij ons in voor een zwerfafvalvrij Nederland. Help je ook mee? Zet dan nu een gebied op de kaart en ga samen met ons aan de slag!

Maak een schoongebied aan

Tips

Je wilt je inzetten op de Landelijke Opschoondag? Geweldig! Met deze tips wordt het nog leuker.

1. Bestellen

Van grijper tot afvalzak: bestel alles wat je nodig hebt voor jouw opschoonactie in onze webshop.

2. Tellen

Welk afval kom je het meeste tegen? En waar? Met de Litterati-app brengen we zwerfafval samen in kaart.

3. Delen

Inspireer je omgeving door jouw inzet tijdens de landelijke Opschoondag online te delen met #landelijkeopschoondag.

Een schone leefomgeving: van de winkel tot bij de klant

Als bezorgexpert vind je ons het meest op de fiets. Niet alleen rondom onze winkel, maar ook op de rest van de route vinden we het belangrijk om rekening te houden met onze lokale omgeving en het milieu. We bezorgen inmiddels voor 85% elektrisch. Elektrische fietsen bieden een leuke, veilige en actieve manier om pizza’s te bezorgen.

Onze pizzadozen zijn gemaakt van speciaal karton en vrij van PFAS (chemicaliën die je in veel voedselverpakkingen tegenkomt). Ze mogen gewoon bij het oud papier. Wel is het belangrijk dat eventuele pizzarestanten in de groene container worden gegooid. Hoe meer afval netjes in de daarvoor bestemde afvalbak beland, hoe beter het kan worden gerecycled.

Meer over duurzaamheid bij Domino's