wat is zwerfafval?

Zwerfafval is de verzamelnaam voor ál het afval dat niet in de afvalbak terechtkomt. In Nederland bestaat zwerfafval vooral uit sigarettenpeuken, kauwgom en verpakkingsmateriaal zoals snoepwikkels, flesjes en blikjes.

Langer dan je denkt

Afval dat niet goed wordt weggegooid, blijft rondzwerven. Op straat, in het park, op het strand en zelfs in zee. Dat duurt soms langer dan je denkt.

Zo ontstaat zwerfafval

Zwerfafval ontstaat door bewust en onbewust gedrag. Dit zijn de meest voorkomende misverstanden over zwerfafval op een rij. 

wist je dat...

nog meer om te lezen...

Er zijn al meer dan ...  Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert mooie verhalen op.

De Vooroever maakt schoon schip

Zondag 7 april heb ik een stukje Vooroever opgeruimd, wat resulteerde in 3 zakken met veel drankflessen en andere troep. Deze heb ik ter plekke in de vuilnisbakken gedeponeerd. Onderweg kreeg ik een kopje koffie aangeboden van een stel Medemblikkers die gezell…

Lees meer
Verhalen

Winnen! Suske en Wiske nummer 347: Lambik Plastiek

In het nieuwe Suske en Wiske-album ‘Lambik Plastiek’ zoeken de populaire striphelden een oplossing voor de plasticsoep in de oceanen. In de strip zit een extra bijlage over de plasticsoep. Goed nieuws voor alle Suske en Wiske fans: je kunt nu dit album winnen!

Lees meer
Verhalen