wat is zwerfafval?

Zwerfafval is de verzamelnaam voor ál het afval dat niet in de afvalbak terechtkomt. In Nederland bestaat zwerfafval vooral uit sigarettenpeuken, kauwgom en verpakkingsmateriaal zoals snoepwikkels, flesjes en blikjes.

Langer dan je denkt

Afval dat niet goed wordt weggegooid, blijft rondzwerven. Op straat, in het park, op het strand en zelfs in zee. Dat duurt soms langer dan je denkt.

Zo ontstaat zwerfafval

Zwerfafval ontstaat door bewust en onbewust gedrag. Dit zijn de meest voorkomende misverstanden over zwerfafval op een rij. 

wist je dat...

nog meer om te lezen...

Er zijn al meer dan ...  Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert mooie verhalen op.

Houd de Campus schoon en leefbaar

In onze stand op het Onderwijs & Onderzoeksplein is maandagmiddag om 13.00 uur de ontmoetingsplek voor de start van de schoonmaakactie geweest. Onder de vrijwilligers bevinden zich medewerkers van aannemersbedrijf Krinkels, supermarkt de Coop , de afdeling…

Lees meer
Verhalen

Opgeruimd staat netjes

Met 3 kleuterklassen van totaal zo’n 70 kinderen zijn we in groepjes van 5 de wijk ingegaan. De hesjes, handschoenen en grijpers waren alleen al een groot feest om mee aan de slag te gaan! Veel plastic gevonden, van heel klein tot heel groot. Verbazingwekkend soms wat er allemaal voor klein grut ligt. De kinderen deden heel actief mee. De kinderen mochten na afloop nog even 1 voor 1 op de chauffeursstoel van de vuilniswagen zitten, en elk kind mocht aan de achterkant van de vuilniswagen een container aanhaken, die werd dan omhoog gedaan. Aan het eind nog een mooie pen gekregen en een diploma. Al met al een geslaagde middag en een schonere buurt!

Lees meer
Verhalen