Supporter van Schoon vanaf maart onderdeel van Verpact

Lees meer

Buitenspelen en opschonen, dat kan uitstekend tegelijk. Daarom hebben wij een paar leuke spelletjes bedacht waarmee jij spelenderwijs de straten zwerfafvalvrij kunt maken. Deze activiteiten zijn leuk voor jong en oud. Je bent tenslotte nooit te oud om plezier te hebben!

Twister met een twist

Allereerst is het tijd voor Twister met een groene twist. Haal jouw Twister-spel uit de kast en laat de wijzer draaien. Ga vervolgens snel op zoek naar zwerfafval in de kleur die de wijzer aangeeft. Wie heeft binnen twee minuten het meeste afval gevonden in de juiste kleur?

Afval-kwartet

Bij het volgende spel ga je kwartetten met afval. De opdracht is om zo snel mogelijk vier items van hetzelfde soort afval te verzamelen. Denk aan vier verschillende blikjes, vier plastic zakken, vier sigarettenpeuken, en ga zo maar door. Wie de meeste verschillende afval-kwartetten heeft verzameld, is de winnaar.

Opschoonwedstrijd

Klaar voor een sportieve wedstrijd? Speel dit spel in twee kleine teams, of één tegen één. Ieder team krijgt een eigen afvalbak. Het doel is om de afvalbak als eerste vol te krijgen. Dat wordt rennen…

Zwerfafval Bingo

De laatste activiteit is een variant op het ouderwetse bingo-spel. Print onze afval-bingokaart en laat iedere speler ermee op pad gaan. Zie jij een drankkarton, bananenschil of plastic tas liggen? Iedere keer als je een item vindt dat op de bingokaart staat, mag je het afvinken. Degene die zijn kaart als eerste vol heeft, wint. Bingo!