Amstel Gold Race en Nederland Schoon werken sinds dit jaar intensiever samen aan een nog schoner wielerevenement. Afgelopen weekend vond het jaarlijkse evenement plaats in de Limburgse heuvels. Amstel Gold Race en Nederland Schoon streven er samen naar om de omgeving van het wielerevenement net zo schoon achter te laten als ervoor.  

Het evenement trekt honderdduizenden bezoekers naar de regio en het schoonhouden van het gebied staat bij de organisatie daarom hoog op de agenda. Zo werden tijdens het evenement herkenbare cleanteams ingezet die de omgeving opschoonden en waren er verschillende uitingen om de bewustwording over zwerfafval te vergroten. 

Bewustwording creëren en inspireren  

Tijdens de wedstrijd afgelopen weekend werden verschillende middelen ingezet om bewustwording te creëren en schoon te stimuleren. Dit gebeurde door middel van duidelijke communicatie richting de deelnemers en bezoekers. Zo werden er borden langs de route gezet om aan te geven waar je je afval weg kunt gooien en werden de afvalbakken voorzien van iconen en tekst. Ook werden er cleanteams – herkenbaar aan hun t-shirts- ingezet om de omgeving zo schoon mogelijk te houden.  

Supporter van Schoon 

De samenwerking tussen Nederland Schoon en de Amstel Gold Race zal zich de komende jaren voortzetten en verder ontwikkelen. Leo van Vliet, koersdirecteur Amstel Gold Race is enthousiast over de samenwerking. “Tienduizenden mensen bezoeken de regio en boeken een weekend Limburg om de Amstel Gold Race zelf te fietsen en de profs op zondag te bekijken. Naast veiligheid staat het schoonhouden van onze locaties en de regio hoog op onze prioriteitenlijst. We werken hier door middel van bewustwordingscampagnes al jaren aan, maar met het aangaan van de samenwerking met Nederland Schoon, gaan we een stap verder.’’   

Ook directeur (a.i.) van Nederland Schoon Ingrid Goethart is blij met de samenwerking. “Ik ben verheugd dat Amstel Gold Race Supporter van Schoon is en dat duidelijk uitdraagt. Nederland Schoon gaat de komende jaren nog intensiever samenwerken met de Amstel Gold Race organisatie om zo gezamenlijk bij te dragen aan een schoon en duurzaam evenement. We benadrukken dat het voorkomen van zwerfafval belangrijk is en hoe je daaraan kunt bijdragen, onderweg en als supporter van de race.”