Sinds kort heeft Diergaarde Blijdorp definitief afscheid genomen van wegwerpbekers. Vanaf nu worden warme en koude dranken bij de to-go locaties geserveerd in speciale statiegeldbekers. Deze herbruikbare bekers lever je na gebruik in bij één van de drie nieuwe statiegeldmachines.

 

Iedere maand nieuwe innamepunten

Extra handig: In de statiegeldmachines lever je ook je eigen blikjes en plastic flessen in. Het aantal inleverpunten voor statiegeldverpakkingen blijft groeien en elke maand komt er een aantal bij. Gooi flessen en blikjes niet weg, maar lever ze in! Zo komen ze niet in het zwerfafval terecht en kunnen we de plastic flessen en blikjes weer recyclen. En als je ze inlevert, krijg je je statiegeld terug of doneer je jouw statiegeld aan een goed doel. 

 

Tikkie of doneren?

Bij het inleveren van je blikjes, flessen of bekers in Diergaarde Blijdorp kun je kiezen om het statiegeld teruggestort te krijgen op je rekening via een Tikkie, maar je kan het bedrag ook doneren aan de Caribische Hub van het park. Deze hub zet zich dagelijks in voor het behoud van het koraal voor de kust van de Antillen.

Kijk voor tips over statiegeld op Get Statiemonnie.