Zwerfafval rapen kan je natuurlijk alleen doen, maar samen is het altijd leuker. Hoe leuk is het om samen met je hond zwerfafval te gaan rapen? Samen kun je een heel goed team vormen. Zo doen hondje Appa en zijn baasje het ook.

Hondje Appa uitlaten betekent automatisch zwerfafval rapen. Daarin zijn de rollen goed verdeeld: Appa raapt het zwerfafval op en zijn baasje gooit het weg. "Pas toen ik Appa drie maanden geleden kreeg, besefte ik me hoeveel zwerfafval er op straat ligt omdat hij het steeds oppakte. Je ziet dat hij ook echt op jacht is want elk dingetje wat hij ziet liggen raapt hij op”, vertelt zijn baasje.

Shiba Inu

Appa is een Shiba Inu, een Japans hondenras. "Hij is ook wel een jachthond, dus misschien ziet hij zwerfafval nu als zijn prooi", vertelt zijn baasje. Hoe vaak ze opschonen? "Eigenlijk gaat dat dus onbewust want ik laat Appa 4 tot 5 keer per dag uit en dan raapt Appa tegelijkertijd zwerfafval." Appa en zijn baasje zijn dus echte Supporters van Schoon die tijdens hun wandeling zwerfafval rapen waardoor Nederland weer een stukje schoner is!