Supporter van Schoon vanaf maart onderdeel van Verpact

Lees meer

Albert Heijn heeft onlangs aangekondigd de plastic broodclips die nu gebruikt worden om broodzakken te sluiten geleidelijk te gaan vervangen door een goed recyclebare, papieren variant.  

Samen met bakker Borgesius maakt Albert Heijn het voor het eerst mogelijk papieren broodclips te gebruiken bij het sluiten van broodzakken die automatisch dichtgemaakt worden. Na een testperiode zijn de papieren clips nu stevig genoeg voor de machine en kan de verkoop- of houdbaarheidsdatum erop geprint worden.  

Recyclebaar materiaal

Henk van Harn, directeur merchandising en sourcing bij Albert Heijn: “We kijken continu naar mogelijkheden om minder materiaal, zoveel mogelijk gerecycled materiaal en 100% recyclebaar materiaal te gebruiken. De bekende plastic broodclipjes, waarvan we er jaarlijks 125 miljoen gebruiken, kunnen niet gerecycled worden omdat ze te klein zijn voor de sorteermachines die voor plastic afval worden gebruikt. De overgang naar papier is een mooie invulling van onze missie 'Samen beter eten bereikbaar maken. Voor iedereen.” 
De eerste broden met een papieren clip liggen al in de winkels. De komende maanden komen daar steeds meer producten bij. In de zomer zijn alle vierkante, plastic clips vervangen door papier.   

Wegwerpzakjes

Eerder stopte Albert Heijn al met het gebruik van plastic wegwerpzakjes voor groenten en fruit. Onlangs hebben ook Jumbo, Plus en Aldi aangekondigd te zullen stoppen met het verstrekken van plastic en papieren wegwerpzakjes voor groenten en fruit. In plaats daarvan kunnen klanten herbruikbare zakjes kopen die ze thuis kunnen wassen.