Nieuw!

De website heet nu Supporter van Schoon door onze nieuwe opdracht

Lees hier meer

Organisaties in heel Nederland kunnen vanaf vandaag zich inschrijven voor het kosteloos inzamelen van verpakkingsafval. Inschrijven kan via het loket 'Afval Goed Geregeld'. Het inzamelsysteem is door Stichting Afvalfonds Verpakkingen en Nedvang in het leven geroepen met als doel om meer grondstoffen te hergebruiken door middel van afvalscheiding.

Afval scheiden vinden we thuis heel normaal, maar buitenshuis (bijvoorbeeld op werk, school of de sportvereniging) is dit niet altijd mogelijk. Terwijl recycling van afval belangrijker is dan ooit. Steeds meer bedrijven en maatschappelijke organisaties zien dat belang ook, maar weten niet hoe ze dit moeten regelen of doen het niet vanwege extra kosten. Het Afvalfonds biedt daarom sinds 1 januari 2023 een kosteloos inzamelsysteem aan om verpakkingen te scheiden. Dit jaar zijn al 10.000 locaties gestart met de gescheiden inzameling van PD en glas.

Afval Goed Geregeld

'Afval Goed Geregeld' is een initiatief van Afvalfonds Verpakkingen en Nedvang. Met het online loket wil het Afvalfonds stimuleren dat we meer gaan recyclen. Hoe meer afval we scheiden, hoe meer grondstoffen we kunnen hergebruiken. Bij het loket kunnen organisaties in Nederland met verpakkingsafval dat lijkt op huishoudelijk verpakkingsafval zich aanmelden voor kosteloze inzameling van gescheiden verpakkingsafval. Het Afval Goed Geregeld loket is geopend vanaf 1 mei t/m 31 mei 2023. Het Afvalfonds hoopt ook dit jaar op veel aanmeldingen. De gescheiden inzameling en recycling van het verpakkingsafval start voor nieuwe inschrijvers in het 3e kwartaal dit jaar.

Maak samen van afval weer een grondstof

Hergebruik van afval is niet alleen goed voor het milieu, maar komt ook het klimaat ten goede. De recycling van 1 ton plastic verpakkingen levert 2,5 ton aan CO2-reductie op. Het Afvalfonds werkt aan een circulaire economie waarbij verpakkingsmateriaal een grondstof is én blijft. Het gescheiden inzamelen van bedrijfsmatig verpakkingsafval is daarin een hele belangrijke stap.

Meld je aan bij Afval Goed Geregeld