Zwerfafval? Daar vegen we samen de vloer mee aan in Emmen

Een 100% zwerfafvalvrij Emmen. Dát is waar je je als Supporters van Schoon voor inzet. Door opschoonacties in de buurt te organiseren. En door anderen te inspireren met schone verhalen.

Geniet jij ook extra van Emmen als het er schoon is? Word nu Supporter van Schoon en kom in actie. Hieronder lees je hoe je dat doet.

Hulpmaterialen

Wat fijn dat je meehelpt!

Ben je van plan vaker te gaan opruimen of houd je een stukje schoon en heb je daarvoor materialen nodig? De gemeente Emmen geeft mensen die op regelmatige basis een gebied schoonmaken, materialen als een afvalgrijper en afvalring te leen.

Óf wil je een opruimactie organiseren met je buurt, straat, vereniging, klas of andere groep: dan kunnen we een kist met opruimspullen brengen om het opruimen te ondersteunen. Daarmee wordt het opruimen een stuk makkelijker!

Mail je gegevens en telefoonnummer naar samenschoon@emmen.nl, dan nemen we contact op om te overleggen. Samen houden we het schoon!

Inspiratie

Zo doen zij het

Benieuwd wat anderen doen om Emmen netjes te houden? Lees hun schone verhalen en laat je inspireren!

Supporters van Schoon ruimen op
Plog actie senioren

Lizzy en Danila:

Binnenkort organiseren we een opruimdag, dan ruimen we met z'n alle het schoolplein op

Ze zijn allebei 9 jaar en zitten op de Kardinaal Alfrinkschool in groep 6. Ze werden op school verrast door wethouder René van der Weide met hesjes, grijpers en zakken.
De hele klas, maar vooral de twee opruimtoppers waren blij verrast.

Gemeente Emmen en de Buurtsportcoaches:

Er werden goede gesprekken gevoerd en voorbijgangers gaven tips over plekken waar veel vuil ligt

8 enthousiaste senioren hebben mee gedaan aan de plog-actie geïnitieerd en georganiseerd door de gemeente Emmen in samenwerking met de Buurtsportcoaches senioren.

Nieuwsbrief

Mis niks!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand een mail vol toffe acties, inspirerende initiatieven en het laatste nieuws.