Vakcentrum-leden zetten een stapje extra

Vakcentrum zet zich met haar leden altijd in voor een schone winkelomgeving. Als supporter van Nederland Schoon roept Vakcentrum winkeliers daarom op om nóg een stapje extra te zetten. Pak een stoffer en blik en maak een schoonmaakrondje rondom de winkel. Doe je ook mee? Zet namens Vakcentrum een actie op de kaart. Zo maken we samen de winkelomgeving én daarmee Nederland weer een beetje schoner.

Meld je actie aan

Duurzaamheid staat centraal bij Vakcentrum

Efficiënt omgaan met energie en afvalstromen, een actieve inzet voor de leefbaarheid en veiligheid in de buurt, het tegengaan van voedselverspilling, duurzame inzetbaarheid van medewerkers en fair trade, biologisch en lokaal of duurzaam geproduceerde producten in het assortiment. Maatschappelijk verantwoord ondernemerschap (MVO) is een belangrijk thema, zeker ook voor de zelfstandige detaillist. Ondernemers met oog voor duurzaamheid tonen maatschappelijke betrokkenheid. Ook op de politieke agenda heeft duurzaamheid prioriteit. Vakcentrum behartigt hierin de belangen van haar leden en biedt handvaten om MVO te integreren in de bedrijfsvoering.

Lees meer

Zo werkt het

Een opschoonactie in 4 stappen

Je wilt je inzetten voor een schonere buurt? Geweldig! Het is heel eenvoudig.

Veiligheid voorop

Jouw gezondheid en die van anderen staat voorop. Ga je zwerfafval rapen? Lees voor je begint de preventiemaatregelen goed door.

Bekijk advies

Extra

3 x handig om te weten

Tips en inspiratie om aan de slag te gaan.

Bestel materialen

In de Supportershop vind je allerlei handige opschoonmaterialen zoals grijpers voor groot en klein. Heb je een schoongebied op de kaart gezet? Dan krijg je een gratis opschoonpakket waarmee je aan de slag kunt (je betaalt wel verzendkosten).

Leg het zwerfafval vast

Registreer tijdens het opschonen al het door jou geraapte zwerfafval met de Litterati-app. Door zwerfafval goed in kaart te brengen is het mogelijk om het probleem beter aan te pakken.

Zo doen zij het

Benieuwd wat anderen doen om hun omgeving netjes te houden? Lees hun schone verhalen en laat je inspireren!

Zet je actie op de kaart

Wil jij ook in actie komen voor een schone buurt? Op de kaart kies je eenvoudig welk stukje buurt jij zwerfafvalvrij wilt maken.

Actie aanmaken