Puur natuur

Samen met SPA op weg naar nul zwerfafval

Alles wat we je als SPA te bieden hebben, danken we aan de natuur. Daarom zet SPA zich al jaren actief in voor het voorkomen van zwerfafval. Zo streven we ernaar om in 2025 alle flessen die we op de markt brengen weer in te zamelen. Statiegeld op kleine flesjes gaat ons daarbij helpen, maar we hebben jou ook nodig.

Help je ons mee? Zo maken we samen de natuur in Nederland stap voor stap schoner en mooier.

Meld je actie aan

Duurzaamheid bij SPA

Samen voor een zuivere toekomst

Al sinds we water bottelen, vanaf 1583, beschermen we onze bronnen en de natuur daaromheen. Daarom is het zo belangrijk dat we alles doen om duurzaam te ondernemen en de natuur te beschermen.

We zijn trots dat we sinds 2020 CO2-neutraal zijn van bron tot consument. Wanneer je als consument een flesje SPA koopt, is de impact hiervan op het klimaat dus geneutraliseerd. Maar we gaan verder. Zo hebben we ook een duurzame verpakkingsstrategie met 10 ambitieuze doelstellingen op het gebied van productontwerp, verpakkingsproductie, inzameling en het voorkomen van zwerfafval.

Ontdek onze beloften voor duurzame verpakkingen

Zo werkt het

Een opschoonactie in 4 stappen

Je wilt je inzetten voor een schonere buurt? Geweldig! Het is heel eenvoudig.

Veiligheid voorop

Jouw gezondheid en die van anderen staat voorop. Ga je zwerfafval rapen? Lees voor je begint de preventiemaatregelen goed door.

Bekijk advies

Extra

3 x handig om te weten

Tips en inspiratie om aan de slag te gaan.

Bestel materialen

In de Supportershop vind je allerlei handige opschoonmaterialen zoals grijpers voor groot en klein. Heb je een schoongebied op de kaart gezet? Dan krijg je een gratis opschoonpakket waarmee je aan de slag kunt (je betaalt wel verzendkosten).

Leg het zwerfafval vast

Registreer tijdens het opschonen al het door jou geraapte zwerfafval met de Litterati-app. Door zwerfafval goed in kaart te brengen is het mogelijk om het probleem beter aan te pakken.

Zo doen zij het

Benieuwd wat anderen doen om hun omgeving netjes te houden? Lees hun schone verhalen en laat je inspireren!

Zet je actie op de kaart

Wil jij ook in actie komen voor een schone buurt? Op de kaart kies je eenvoudig welk stukje buurt jij zwerfafvalvrij wilt maken.

Actie aanmaken