Op weg naar 100% zwerfafvalvrij

Samen met Red Bull een stapje extra zetten

Als supporter van Nederland Schoon streeft Red Bull naar een 100% zwerfafvalvrij Nederland. Red Bull roept iedereen op om een stapje extra te zetten: trek je hardloop- of wandelschoenen aan en loop of ren een schoonmaakrondje bij jou in de buurt. Doe je ook mee? Zet namens Red Bull een actie op de kaart. Zo maken we samen Nederland een beetje schoner.

Meld je actie aan

Duurzaamheid bij Red Bull

Een blikje heeft meer dan één leven

Duurzaamheid is altijd al onderdeel geweest van het DNA van Red Bull. Dit betekent dat de focus ligt op geschikte verpakkingen en blikjes, én op het verminderen van CO2-uitstoot en energieverbruik bij de productie en transport. 

Wist je dat 100% van alle aluminium Red Bull blikjes recyclebaar zijn? Het begint allemaal met jouw juiste worp: gooi je blikje in de prullenbak, dan doet Red Bull de rest. 

Lees meer

Zo werkt het

Een opschoonactie in 4 stappen

Je wilt je inzetten voor een schonere buurt? Geweldig! Het is heel eenvoudig.

Veiligheid voorop

Jouw gezondheid en die van anderen staat voorop. Ga je zwerfafval rapen? Lees voor je begint de preventiemaatregelen goed door.

Bekijk advies

Extra

3 x handig om te weten

Tips en inspiratie om aan de slag te gaan.

Bestel materialen

In de Supportershop vind je allerlei handige opschoonmaterialen zoals grijpers voor groot en klein. Heb je een schoongebied op de kaart gezet? Dan krijg je een gratis opschoonpakket waarmee je aan de slag kunt (je betaalt wel verzendkosten).

Leg het zwerfafval vast

Registreer tijdens het opschonen al het door jou geraapte zwerfafval met de Litterati-app. Door zwerfafval goed in kaart te brengen is het mogelijk om het probleem beter aan te pakken.

Zo doen zij het

Benieuwd wat anderen doen om hun omgeving netjes te houden? Lees hun schone verhalen en laat je inspireren!

Zet je actie op de kaart

Wil jij ook in actie komen voor een schone buurt? Op de kaart kies je eenvoudig welk stukje buurt jij zwerfafvalvrij wilt maken.

Actie aanmaken