Een wereld zonder plastic zwerfafval

Strijd samen met Plastic Soup Foundation

Plastic Soup Foundation zet zich actief in voor een plasticvrije leefomgeving. Door onderzoek te doen naar zwerfafval krijgen we inzicht in de bron en omvang van de vervuiling. Zo kunnen we samen met Nederland Schoon werken aan oplossingen om deze vervuiling te stoppen. Doe je met ons mee? Zet namens Plastic Soup Foundation een actie op de kaart en help mee met het afvalonderzoek.

Meld je actie aan

Recycling is niet dé oplossing

Wanneer de plasticsoep ter sprake komt, worden ‘recycling’ of ‘circulaire economie’ vaak als oplossing genoemd. Maar we moeten méér doen dan recycling: minder plastic produceren, voor andere materialen kiezen en verpakkingen vaker dan één keer gebruiken, zoals flessen in een statiegeldsysteem. Alleen dan kunnen we de plasticsoep aanpakken.

Lees meer

Zo werkt het

Een opschoonactie in 4 stappen

Je wilt je inzetten voor een schonere buurt? Geweldig! Het is heel eenvoudig.

Veiligheid voorop

Jouw gezondheid en die van anderen staat voorop. Ga je zwerfafval rapen? Lees voor je begint de preventiemaatregelen goed door.

Bekijk advies

Extra

3 x handig om te weten

Tips en inspiratie om aan de slag te gaan.

Bestel materialen

In de Supportershop vind je allerlei handige opschoonmaterialen zoals grijpers voor groot en klein. Heb je een schoongebied op de kaart gezet? Dan krijg je een gratis opschoonpakket waarmee je aan de slag kunt (je betaalt wel verzendkosten).

Leg het zwerfafval vast

Registreer tijdens het opschonen al het door jou geraapte zwerfafval met de Litterati-app. Door zwerfafval goed in kaart te brengen is het mogelijk om het probleem beter aan te pakken.

Zo doen zij het

Benieuwd wat anderen doen om hun omgeving netjes te houden? Lees hun schone verhalen en laat je inspireren!

Zet je actie op de kaart

Wil jij ook in actie komen voor een schone buurt? Op de kaart kies je eenvoudig welk stukje buurt jij zwerfafvalvrij wilt maken.

Actie aanmaken