Samen meer doen voor minder afval

Als supporter van Nederland Schoon zetten wij ons in voor een 100% zwerfafvalvrij Nederland. Voor ons is iedere dag een opschoondag. Want als afval in de prullenbak belandt, kunnen we het beter recyclen, iedere dag opnieuw. Daarnaast verminderen en verduurzamen we onze verpakkingen zodat in 2025 100% van onze verpakkingen van gerecycled, hernieuwbaar of gecertificeerd materiaal bestaat.

Help jij mee bij het verzamelen van zwerfafval?

Meld je actie aan

Al onze verpakkingen verantwoord

In 2025 willen we dat 100% van onze verpakkingen van gerecycled, hernieuwbaar of gecertificeerd materiaal bestaat. Afgelopen jaar zijn we onder andere overgestapt naar een nieuwe verpakking van de McFlurry, zonder plastic deksel, hebben we papieren rietjes ge√Įntroduceerd voor de dranken en zijn kartonnen doosjes vervangen door papieren wikkels. En hoe meer afval jij in de afvalbak gooit, des te beter kunnen wij het recyclen.

Lees meer

Zo werkt het

Een opschoonactie in 4 stappen

Je wilt je inzetten voor een schonere buurt? Geweldig! Het is heel eenvoudig.

Veiligheid voorop

Jouw gezondheid en die van anderen staat voorop. Ga je zwerfafval rapen? Lees voor je begint de preventiemaatregelen goed door.

Bekijk advies

Extra

3 x handig om te weten

Tips en inspiratie om aan de slag te gaan.

Bestel materialen

In de Supportershop vind je allerlei handige opschoonmaterialen zoals grijpers voor groot en klein. Heb je een schoongebied op de kaart gezet? Dan krijg je een gratis opschoonpakket waarmee je aan de slag kunt (je betaalt wel verzendkosten).

Leg het zwerfafval vast

Registreer tijdens het opschonen al het door jou geraapte zwerfafval met de Litterati-app. Door zwerfafval goed in kaart te brengen is het mogelijk om het probleem beter aan te pakken.

Zo doen zij het

Benieuwd wat anderen doen om hun omgeving netjes te houden? Lees hun schone verhalen en laat je inspireren!

Zet je actie op de kaart

Wil jij ook in actie komen voor een schone buurt? Op de kaart kies je eenvoudig welk stukje buurt jij zwerfafvalvrij wilt maken.

Actie aanmaken