Samen houden we de buurt zwerfafvalvrij

Als supporter van Nederland Schoon streeft FEBO naar een 100% zwerfafvalvrij Nederland. FEBO gelooft dat door samen te werken we meer kunnen bereiken. Het begint na jouw aankoop van bijvoorbeeld een kroket. Natuurlijk gooi jij jouw verpakking in de afvalbak. Ben jij op weg naar de FEBO of loop je een rondje met de hond? Doe een extra schoonmaakrondje bij jou in de buurt. Doe je ook mee? Zet namens FEBO een actie op de kaart. Zo maken we samen Nederland een beetje schoner.

Meld je actie aan

Al bijna 80 jaar lokaal

Loyaal zijn aan je leveranciers creëert een hechte band. Een band waarbij samen ondernemen en topkwaliteit voorop staan. FEBO maakt keuzes voor de lange termijn en het merk, het product en de mens zullen daarbij altijd centraal staan. Duurzaamheid is altijd een belangrijk onderdeel geweest bij FEBO. Innovatie in de FEBO vestigingen omtrent verpakkingen met het FSC keurmerk, energiezuinige loketautomaten en het verminderen van CO2-uitstoot en energieverbruik bij productie en de eigen koeltransport. FEBO werkt toe naar een plasticvrije vestiging. 

Lees meer

Zo werkt het

Een opschoonactie in 4 stappen

Je wilt je inzetten voor een schonere buurt? Geweldig! Het is heel eenvoudig.

Veiligheid voorop

Jouw gezondheid en die van anderen staat voorop. Ga je zwerfafval rapen? Lees voor je begint de preventiemaatregelen goed door.

Bekijk advies

Extra

3 x handig om te weten

Tips en inspiratie om aan de slag te gaan.

Bestel materialen

In de Supportershop vind je allerlei handige opschoonmaterialen zoals grijpers voor groot en klein. Heb je een schoongebied op de kaart gezet? Dan krijg je een gratis opschoonpakket waarmee je aan de slag kunt (je betaalt wel verzendkosten). 

Leg het zwerfafval vast

Registreer tijdens het opschonen al het door jou geraapte zwerfafval met de Litterati-app. Door zwerfafval goed in kaart te brengen is het mogelijk om het probleem beter aan te pakken.

Zo doen zij het

Benieuwd wat anderen doen om hun omgeving netjes te houden? Lees hun schone verhalen en laat je inspireren!

Zet je actie op de kaart  

Wil jij ook in actie komen voor een schone buurt? Op de kaart kies je eenvoudig welk stukje buurt jij zwerfafvalvrij wilt maken.

Actie aanmaken