Help Coca-Cola om verpakkingen een nieuw leven te geven

Verpakkingen horen niet thuis in de natuur. Coca-Cola in Nederland heeft daarom als doel om uiteindelijk alle verpakkingen in te zamelen en opnieuw te gebruiken. We slaan daarvoor ook graag de handen ineen: met andere organisaties en consumenten. Daarom zijn we partner van Nederland Schoon en vragen we iedereen om onze én andere verpakkingen te verzamelen en op te ruimen als je ze op straat of in in het park ziet liggen. Help jij Nederland Schoon én ons? Zet dan namens Coca-Cola jouw actie op de kaart. Zo zorgen we er samen voor dat Nederland schoner wordt én dat verpakkingen een nieuw leven krijgen.

Meld je actie aan

Duurzaamheid bij Coca-Cola in Nederland

Duurzaamheid staat bij Coca-Cola bovenaan de agenda. We hebben ambitieuze plannen als het gaat om zo duurzaam mogelijk omgaan met onze verpakkingen, het water en de grondstoffen die we gebruiken.  

Eén van onze absolute prioriteiten is het verduurzamen van onze verpakkingen. Vanuit onze visie op een circulaire economie willen we dat alle lege verpakkingen ingezameld worden zodat er nieuwe van gemaakt kunnen worden. We zijn er trots op dat we sinds 2020 géén nieuw plastic meer gebruiken voor al onze kleine flesjes en zetten stappen om dit jaar hetzelfde te kunnen aankondigen voor onze grote flessen, die dan óók gemaakt zullen zijn van 100% hergebruikt plastic.

Lees meer

Zo werkt het

Een opschoonactie in 4 stappen

Je wilt je inzetten voor een schonere buurt? Geweldig! Het is heel eenvoudig.

Veiligheid voorop

Jouw gezondheid en die van anderen staat voorop. Ga je zwerfafval rapen? Lees voor je begint de preventiemaatregelen goed door.

Bekijk advies

Extra

3 x handig om te weten

Tips en inspiratie om aan de slag te gaan.

Bestel materialen

In de Supportershop vind je allerlei handige opschoonmaterialen zoals grijpers voor groot en klein. Heb je een schoongebied op de kaart gezet? Dan krijg je een gratis opschoonpakket waarmee je aan de slag kunt (je betaalt wel verzendkosten).

Leg het zwerfafval vast

Registreer tijdens het opschonen al het door jou geraapte zwerfafval met de Litterati-app. Door zwerfafval goed in kaart te brengen is het mogelijk om het probleem beter aan te pakken.

Zo doen zij het

Benieuwd wat anderen doen om hun omgeving netjes te houden? Lees hun schone verhalen en laat je inspireren!

Zet je actie op de kaart

Wil jij ook in actie komen voor een schone buurt? Op de kaart kies je eenvoudig welk stukje buurt jij zwerfafvalvrij wilt maken.

Actie aanmaken