Doe mee aan de afvalestafette

Ben jij klaar voor de race naar een 100% zwerfafvalvrij Nederland? Doe dan als ondernemer mee aan de Afvalestafette.

Door een opschoonactie aan te maken en andere ondernemers te inspireren hetzelfde te doen, wordt Nederland stap-voor-stap, winkelgebied voor winkelgebied, schoon. Ons doel? Een 100% zwerfafvalvrij Nederland.

We doen het samen

Een zwerfafvalvrij land krijgen we alleen samen voor elkaar. Door samen te werken met je gemeente en andere ondernemers ontstaat er verbinding rondom het onderwerp schoon. Je kunt elkaar beter vinden en je winkelgebied wordt schoner. Zó ontstaat er een win-win situatie. Want iedereen geniet van een schoon winkelgebied. Je gemeente heeft er een mooi visitekaartje bij en beloont jou bijvoorbeeld met een gratis advertentie in de lokale krant. En jij ontvangt meer blije klanten en vergroot je omzet. Dus, doe mee aan de Afvalestafette en geef het stokje door.

Hoe werkt het?

De Afvalestafette bestaat uit 5 stappen.

De Afvalestafette voor ondernemers in 5 stappen

Download hier de afbeelding

Zo doe je mee

  • Stap 1 & 2 - Ontvang een Afvalestafette pakket van je gemeente, óf kom direct zelf in actie. Meld via onderstaande knop een opschoonactie of -gebied aan in jouw winkelgebied en bestel een pakket waarmee je direct aan de slag kunt;
  • Stap 3 - Nomineer, na het aanmaken van je actie, via social media (bv Facebook) vijf andere ondernemers om ook een opschoonactie aan te melden. Download hieronder een afbeelding en een voorbeeldtekst die je kunt gebruiken bij je social post, om andere ondernemers te nomineren om ook mee te doen;
  • Stap 4 - Ga aan de slag in jouw winkelgebied;
  • Stap 5 - De gemeente is enorm blij met jouw actie. Bedankt! 

Kijk ook eens op de Schoonkaart van Nederland Schoon om te zien welke ondernemers er in jouw gemeente al een gebied schoonhouden! 

Ik doe mee

 

Afbeelding & voorbeeld tekst social post

Download hier een afbeelding en een voorbeeld tekst voor bij jouw social post.

Doe ook mee! Meld je opschoonactie aan, nomineer andere ondernemers en geef het stokje door. 

Heb je vragen over de Afvalestafette? 

Mail ons