Een vrolijke verrassing

Het wordt gewaardeerd dat de deelnemende basisscholen extra aandacht besteden aan het scheiden van afval, recycling en het voorkomen en opruimen van zwerfafval. Daarom krijgen zij als dank een knikkertegel van Plastic Circle. En natúúrlijk is deze knikkertegel 100% gemaakt van gerecycled plastic, om precies te zijn ongeveer 1500 plastic doppen van frisdrankflessen en ander plastic verpakkingsmateriaal! Geen knikkertegel is daarom hetzelfde.

De gemeente is vorige week langs de Prins Willem Alexander (De Lier), De Regenboog (Naaldwijk) en Mariaschool (Wateringen) gegaan om ze persoonlijk af te leveren. De Aventurijn (Maasdijk) kreeg de knikkertegel iets eerder, tijdens hun opschoonactie. Ongetwijfeld krijgt deze eyecatcher een mooie plek op het speelplein en wordt er nog veel gebruik van gemaakt.

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 230447 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Van Schoon Belonen naar een Afvalvrije basisschool en sportvereniging

De gemeente wil de bewustwording over het voorkomen van (zwerf)afval bij basisscholen en sportverenigingen verder vergroten door afvalscheiding en afvaleducatie te stimuleren. Dit voor een afvalvrije toekomst. De pilot Schoon Belonen wordt hiervoor uit…

Lees meer
Verhalen, Westland