De Aventurijn stroopt de mouwen op in strijd tegen zwerfafval!

Basisschool De Aventurijn uit Maasdijk is één van de vier basisscholen die meedoet aan het proefproject Schoon Belonen van gemeente Westland. Al heel snel laat de school aan de gemeente weten dat zij een opschoonactie wil houden met groep 3/4. De gemeente wilde hier graag wat extra aandacht aan geven door een kick-off van het traject aan de opschoonactie te koppelen.

Zo gezegd, zo gedaan! Donderdag 12 oktober 2017 heeft de gemeente in de klas aan de leerlingen verteld waarom het zo goed is dat zij meedoen aan het project en waarom het scheiden van afval en het voorkomen van zwerfafval zo belangrijk is.

Na een groepsfoto op het plein struinden de leerlingen gekleed in hesjes en gewapend met grijpers en zakken enthousiast het schoolplein en de directe omgeving van de school af op zoek naar zwerfafval. Ze doken vaak letterlijk in de plantsoenen, en dat leverde veel gevonden zwerfafval op. Cindy Roeling, de directrice, en juf Anjo zochten net zo hard mee.

“Het opruimen van zwerfafval is heel belangrijk omdat dieren het anders opeten en er ziek van worden”, zegt Lisa. “En dan wordt het weer mooier groen!”, vult een klasgenootje snel aan.

Ook Patijnenburg was van de partij bij de opschoonactie van de school. Patijnenburg begeleidt mensen met arbeidspotentie die dat niet op eigen kracht kunnen in en naar regulier werk en verzorgt in dit project iedere dinsdag de inzameling van de PMD-zakken. De opschoonactie resulteerde in acht zakken zwerfafval die gelijk door Patijnenburg zijn meegenomen. Dit levert een mooie bijverdienste voor de school op.

Na afloop ontving de klas een applaus voor de inzet en kreeg de school een knikkertegel van gerecycled plastic van de gemeente om te bedanken voor hun deelname aan de pilot. De directrice verzekert haar leerlingen ervan dat die snel een mooie plek op het speelplein krijgt.

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 235168 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Basisschool Rehoboth struint wekelijks omgeving af op zwerfafval

Elke week gaat een ander groepje kinderen van de Rehoboth uit Naaldwijk speciaal op pad om zwerfafval op te ruimen om de school. De school vindt het belangrijk bij te dragen aan een schone omgeving en de leerlingen hierbij te betrekken. Vooral zwerfafval in he…

Lees meer
Verhalen, Westland

VELO gaat PMD afval scheiden

Sportvereniging VELO in Wateringen sluit ook aan bij Schoon Belonen! De vereniging heeft hierover zelf een artikel geschreven in het clubblad. De burgemeester heeft het convenant s…

Lees meer
Verhalen, Westland