"Zwerfies, zo noem ik ze"

“Als ik de kinderen naar school breng, zorg ik ervoor dat ik al het zwerfafval dat ik tegenkom weggooi. En dat is nogal veel. Zwerfies, zo noem ik ze. Daarbij maak je een selfie met het afval op straat. Ik ga dan ook twee tot drie keer per week een uur met een prikker en een vuilniszak door de wijk. Ook ben ik nauw betrokken in de buurt. Zo organiseren we in de straat na Oud & Nieuw een opruim-middag voor kinderen, zodat er geen vuurwerk meer achterblijft in de wijk. Daarnaast ben ik een betrokken ouder op school en regel ik met het bestuur verschillende opruimacties. Zo hoop ik Rijswijk een stukje schoner te krijgen.”

Erik van der Veer - Rijswijk

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233634 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Opruimactie Torflang

Zaterdagochtend 13 april vond een opschoonactie in de Torflang plaats. Onder begeleiding van Lefier, Sedna, Buurtsupport, Area, EOP Angelslo en de gemeente ging men met een prikstok en vuilniszak in de hand op zoek naar zwerfafval.

In gesprek met inwoners

De ops…

Lees meer
Verhalen, Emmen

EMMEN ZET EXTRA STAP ALS FOCUSGEMEENTEOp 5 maart vond er in Emmen een bedankavond plaats voor lokale Supporters van Schoon. De avond werd aangegrepen om ook af te trappen als focusgemeente van het Gemeenteprogram…

Lees meer
Verhalen, Emmen