‘Zwerfafval is niet normaal’

In de Muziekbuurt in Bergen op Zoom gingen kinderen en ouders op pad om hun buurt een opschoonbeurt te geven. Hoewel de wijk op het eerste gezicht helemaal niet zo vies is, kwamen ze met winkelwagentjes vol zwerfafval terug. Initiatiefneemster Marlies van Lier vertelt over de actie.

 

“Mijn idee voor de opschoonactie is geïnspireerd op het werk van de Bergse Rangers. Mijn zoon Thom is een van die Rangers. Begeleiders gaan eens per maand met kinderen zwerfafval opruimen. Maar dit gebeurt nog maar in drie wijken in Bergen op Zoom. En dat kan beter”, zegt Marlies. Zij hoopt op een sneeuwbaleffect: dat de 21 buurtpreventieteams in Bergen op Zoom straks opschoonacties organiseren in iedere wijk.

Marlies kreeg met haar actie in de Muziekbuurt veertig mensen op de been en steun van afvalinzamelaar Saver en de gemeente, in de vorm van prikstokken en bezoek van de wethouder. Het werd in elk geval duidelijk dat zwerfafval opruimen ook heel leuk kan zijn. “Het was leuk inderdaad. Maar wat ik vooral belangrijk vind, is dat we zwerfafval niet normaal vinden. Ieder stukje zwerfafval is teveel. We moeten samen zorgen voor een schone buurt”, stelt Marlies. Daarom zal Marlies zeker opnieuw een actie organiseren om te zorgen voor nog een frisse wijk in Bergen op Zoom.

ZuidWest TV in Bergen op Zoom maakte een leuk filmpje van de actie.

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233883 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

De Boskalis Beach Cleanup Tour 2019: schrijf je in!

Tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour, die duurt van 1 t/m 15 augustus 2019, wordt de héle Noordzeekust schoongemaakt. Door de Noordzeekust op te delen in 31 etappes van 5-10 km lang, kunnen deelnemers uit het hele land meehelpen een stuk strand zwerfafvalvri…

Lees meer
Verhalen
....

Loop ook een Schone Avond4daagse met deze tips

Het avondvierdaagseseizoen is aangebroken! In heel Nederland worden de komende maanden weer wandeltochten georganiseerd. Dit jaar kun je ook een Schone Avond4daagse lopen, met spec…

Lees meer
Verhalen
....