"Zo gooien we zo min mogelijk plastic weg en blijft er geen eten over"

“Ik heb de mooiste locatie van Tilburg hier met mijn winkel, maar al het afval komt bij mij op de stoep aanwaaien. Ik sta hier bijna elke dag te vegen. Ik snap niet dat er zo veel zwerfafval op straat kan liggen. Net als al die peuken. Ik vind het zo’n slechte gewoonte dat men dingen op de grond gooit. Je zou mensen niet op hun straatvervuiling hoeven aanspreken.

Mijn vorige baas was altijd al bezig met minder plastic aan de consumenten geven. Ik stond daar zelf ook wel heel erg achter. Toen ik de winkel overnam heb ik dat wat aangedikt. Ik doe mee met TooGoodToGo en ik heb ook een sticker van Zero Waste Nederland op het raam hangen. Zo gooien we zo min mogelijk plastic weg en blijft er geen eten over. Ook als een krop sla er bijvoorbeeld niet goed meer uit ziet. Dan geef ik dat aan iemand mee, voor het konijn bijvoorbeeld.”

Appelsien - Tilburg

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233623 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Winnen! Suske en Wiske nummer 347: Lambik Plastiek

Het verhaalWanneer Suske en Wiske een aangespoelde walvis redden die na het eten van plastic zwerfafval doodziek is, besluiten Lambik en professor Barabas een oplossing te vinden voor de plasticsoep in onze oceanen. Polly Ettileen, een plasticfabrikante met ee…

Lees meer
Verhalen
....

"Je kan het zo gek niet bedenken, of het ligt in de gracht"

“Ik woon op een woonboot aan de gracht, op het randje van de binnenstad. Vroeger kwam de gemeente met een schuit de gracht schoonmaken. Want al het zwerfafval komt hierheen drijven…

Lees meer
Verhalen
....