"Zo gooien we zo min mogelijk plastic weg en blijft er geen eten over"

“Ik heb de mooiste locatie van Tilburg hier met mijn winkel, maar al het afval komt bij mij op de stoep aanwaaien. Ik sta hier bijna elke dag te vegen. Ik snap niet dat er zo veel zwerfafval op straat kan liggen. Net als al die peuken. Ik vind het zo’n slechte gewoonte dat men dingen op de grond gooit. Je zou mensen niet op hun straatvervuiling hoeven aanspreken.

Mijn vorige baas was altijd al bezig met minder plastic aan de consumenten geven. Ik stond daar zelf ook wel heel erg achter. Toen ik de winkel overnam heb ik dat wat aangedikt. Ik doe mee met TooGoodToGo en ik heb ook een sticker van Zero Waste Nederland op het raam hangen. Zo gooien we zo min mogelijk plastic weg en blijft er geen eten over. Ook als een krop sla er bijvoorbeeld niet goed meer uit ziet. Dan geef ik dat aan iemand mee, voor het konijn bijvoorbeeld.”

Appelsien - Tilburg

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 235031 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"Onder mijn toeziend oog doet hij het nu niet meer!"

"Vught is best schoon, maar het kan altijd beter. Papier en plastic dat buiten wordt gezet en vervolgens door de hele straat beland, zijn wel van die ergerpuntjes. Zonde hè? Als ik papier op straat zie liggen ruim ik het niet op, maar plastic raap ik dan wel w…

Lees meer
Verhalen
....

Kijken: Julia surft tegen de plasticsoep

Vanaf het moment dat Julia buiten Europa ging surfen, kwam ze erachter dat ze eigenlijk overal plasticsoep tegenkomt. Dat heeft haar geïnspireerd om haar eigen projecten te starten…

Lees meer
Verhalen
....