"Zo gooien we zo min mogelijk plastic weg en blijft er geen eten over"

“Ik heb de mooiste locatie van Tilburg hier met mijn winkel, maar al het afval komt bij mij op de stoep aanwaaien. Ik sta hier bijna elke dag te vegen. Ik snap niet dat er zo veel zwerfafval op straat kan liggen. Net als al die peuken. Ik vind het zo’n slechte gewoonte dat men dingen op de grond gooit. Je zou mensen niet op hun straatvervuiling hoeven aanspreken.

Mijn vorige baas was altijd al bezig met minder plastic aan de consumenten geven. Ik stond daar zelf ook wel heel erg achter. Toen ik de winkel overnam heb ik dat wat aangedikt. Ik doe mee met TooGoodToGo en ik heb ook een sticker van Zero Waste Nederland op het raam hangen. Zo gooien we zo min mogelijk plastic weg en blijft er geen eten over. Ook als een krop sla er bijvoorbeeld niet goed meer uit ziet. Dan geef ik dat aan iemand mee, voor het konijn bijvoorbeeld.”

Appelsien - Tilburg

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 230596 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Landelijke Opschoondag 2019: iedereen doet mee!

Op zaterdag 23 maart is het Landelijke Opschoondag. Hét moment om samen de buurt op te ruimen. Meedoen is vaak hartstikke leuk en is eigenlijk heel eenvoudig. Meld een actie aan of sluit aan bij een actie in jouw buurt. Check de video en doe ook mee.

Lees meer
Verhalen
....

“Hoe schoner de straten, hoe beter!"

“Hoe schoner de straten, hoe beter! De laatste tijd zie ik steeds vaker afval liggen in mijn wijk. Ik denk dan: hoe kunnen mensen zo makkelijk met de wereld omgaan. Denken zij niet…

Lees meer
Verhalen
....