Zevenbergen schoon het nieuwe jaar in

Voetbalvereniging Virtus en Hockey Club Zevenbergen (HCZ) deden op vrijdag 1 januari 2016 mee aan Nieuwjaarsvegen. Het is de eerste Nieuwjaarsveegactie in de Gemeente Moerdijk.

Vrijwilligers van beide clubs hielpen bij het opruimen van vuurwerkresten aan de Zandberg in Zevenbergen. Het initiatief voor de Nieuwjaarsveegactie kwam van Petra Wevers (Krachtig Buiten) en Jolanda de Krom (Omgevingsdienst West-Brabant). Samen benaderden ze sportclubs en voetbalverenigingen om mee te doen.

Extra actie HCZ
Paul Petit (HCZ) vond het idee zo leuk dat hij een extra actie aan verbond. Door mee te doen aan Nieuwjaarsvegen konden de jongens van zijn club geld verdienen voor een bounce board. Zes spelertjes– Roy, Stijn, Jan, Jesper, Tim en Wout - gaven gehoor aan zijn oproep. Doordat zij zich inschreven waren er ineens meer dan 10 deelnemers aan de Nieuwjaarsvegenactie. Dit is het minimum aantal deelnemers om in aanmerking te komen voor steun van de gemeente. Hierdoor ontving de actie ook nog eens €500,-.

Buurten met een bezem
Klokslag 12:00 ging het Nieuwjaarsveegteam van start voor de deur van Chinees Restaurant Foe Ho aan de Zandberg. Bepakt met een bladblazer, bezems, stoffer en blik en Supporter van Schoon vuurwerkafvalzakken en handschoenen trok het team vegend door de wijk. Na het vegen van de Zandberg bezochten ze de wijk Serena en staken ze over naar de Arkelhof. En na een uur vegen verzamelde het team zich in de kantine van VV Virtus om samen te proosten op het nieuwe jaar en de succesvolle samenwerking.

Positieve aandacht
De buurtbewoners die de vegers tegenkwamen waren blij verrast met de schone stoepen en straten. De Nieuwjaarsveegactie werd zelfs zo goed ontvangen dat de media er aandacht aan besteedde. Er stonden artikelen op de site en in de krant van BN De Stem en de gemeente liet een filmpje maken van de Nieuwjaarsveegactie als inspiratie voor anderen.

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233600 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"Beloond met complimenten"

"Ik doe het in mijn eentje. Tot nu toe heeft het schoonmaken al 3 volle afvalzakken opgeleverd. Ik vond zelfs een barbecue! De beloning bestond uit veel complimentjes van passanten. Dat is hartstikke leuk natuurlijk. Deze actie krijgt zéker een vervolg."

Lees meer
Verhalen
....

Een bord met pasta en bestek in de bosjes

Het doel van de ochtend? Een schone buurt. En dat lukte. Er werd ontzetten veel zwerfafval gevonden en opgeruimd. In de bosjes werd zelfs een bord met pasta en bestek gevonden! War…

Lees meer
Verhalen
....