Winnen! Suske en Wiske nummer 347: Lambik Plastiek

In het nieuwe Suske en Wiske-album ‘Lambik Plastiek’ zoeken de populaire striphelden een oplossing voor de plasticsoep in de oceanen. In de strip zit een extra bijlage over de plasticsoep. Goed nieuws voor alle Suske en Wiske fans: je kunt nu dit album winnen!

Het verhaal
Wanneer Suske en Wiske een aangespoelde walvis redden die na het eten van plastic zwerfafval doodziek is, besluiten Lambik en professor Barabas een oplossing te vinden voor de plasticsoep in onze oceanen. Polly Ettileen, een plasticfabrikante met een ongezonde liefde voor het materiaal, kaapt de uitvinding en past deze zodanig aan dat ze er de hele wereld mee in plastic kan veranderen. Gelukkig komen Suske en Wiske achter de snode plannen van plastic Polly en ze zetten alles op alles om haar te stoppen. 

Samenwerking met The Ocean Cleanup en SEA LIFE
De extra bijlage over de plasticsoep kwam tot stand in samenwerking met The Ocean Cleanup, de organisatie van de  Nederlandse uitvinder en plasticvechter Boyan Slat. Wie de strip heeft, kan trouwens gratis naar SEA LIFE in Scheveningen of Blankenberge (BE): op vertoon van het album, krijgt 1 kind gratis toegang onder begeleiding van minimaal 1 betalende volwassene.

Winnen maar!
Wij mogen 15 albums weggeven van Suske en Wiske nummer 347: Lambik Plastiek. En jij kunt er één winnen. Hoe?

- Stuur uiterlijk 26 april 2019 een e-mail naar info@nederlandschoon.nl
- Vermeld in de onderwerp-regel: WINACTIE LAMBIK PLASTIEK
- Vermeld in de e-mail jouw naam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer en e-mail adres

*Op dinsdag 30 april worden de winnaars via e-mail persoonlijk op de hoogte gesteld door ons.

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233607 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"Je kan het zo gek niet bedenken, of het ligt in de gracht"

“Ik woon op een woonboot aan de gracht, op het randje van de binnenstad. Vroeger kwam de gemeente met een schuit de gracht schoonmaken. Want al het zwerfafval komt hierheen drijven. Maar daar zijn ze helaas mee gestopt. Toen ben ik het zelf gaan doen. Daarbij …

Lees meer
Verhalen
....

"Als je je ergens aan ergert, moet je er iets aan doen"

“Wij hebben in ons gezin een spreuk: “Als je je ergens aan ergert, moet je er iets aan doen. En als je er niets aan kan doen, dan moet je je er niet aan ergeren.” Ik erger me aan h…

Lees meer
Verhalen
....