Wie doet er al aan ploggen?

De trend begon in Zweden, maar waaiert inmiddels met succes uit over de hele wereld: ploggen. Waarom het ploggen zo'n succes is, is niet lastig raden. Het is namelijk geweldig gezond voor jezelf én voor je omgeving. 

Ook eens een rondje ploggen proberen? Trek dan eerst een paar sportschoenen aan. Kies vervolgens een mooie looproute uit, en combineer het hardlopen of joggen met het oprapen van zwerfafval.

Hoe dat er precies uitziet en waarom het zo de moeite waard is? Dat legt de Belgische Wouter heel mooi uit in het volgende filmpje.  

oudhollands troeptrimmen kan natuurlijk ook

In Nederland zijn we trouwens al veel langer bekend met de combinatie sporten en zwerfvuil opruimen. Al in 2010 introduceerde Brigitte Paulissen hier het Troeptrimmen. Van Troeptrim Wandelen tot Troeptrim Bootcamp: de sportieve mogelijkheden zijn eindeloos. En het effect is altijd: een schonere buurt.

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 229291 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

'Blij met onze vrijwilligers'

“Ons restaurant ligt aan de haven en het is voor onze gasten belangrijk dat het hier schoon en opgeruimd is. We zijn dan ook heel blij met de inzet van de vrijwilligers van Huizen Schoon. Meerdere keren per jaar maken zij de omgeving van de haven schoon. Als b…

Lees meer
Verhalen
....
Verhalen
....