Wervelwind door de wijk!

90 kinderen en volwassenen, gebruiken 53 vuilniszakken en halen 150 kilo zwerfafval op rondom het Maximaplein! Fantastisch was de opkomst op vrijdagmiddag! Dat hadden we niet durven dromen! Op de oproep van Mathilde om mee te helpen tijdens de Schoon Maximaplein gaven veel kinderen van 't Palet en de Loysderhoek gehoor. Vol enthousiasme kwamen ze handschoenen, prikkers en vuilniszakken halen. Van de Dirk, Café Antares, Team Kappers Leusden en de BSO Supernova liep personeel ook mee. Al snel gingen ze van start en na drie kwartier kwamen terug met maar liefst 150 kilo zwerfafval, verdeeld over ruim 50 vuilniszakken. Samen op pad met je vriendje of vriendinnetje om zoveel mogelijk afval op te halen sprak velen aan. En soms woog een volle zak plastic toch ook wel bijna niks. Het resultaat van deze wervelwind door de wijk is duidelijk te zien, de struiken staan er weer mooi bij. De slootkanten zijn weer schoon. Bij de fietsenrekken is het netjes. Wethouder Jan Overweg was blij verrast door het enthousiasme dat in de wijk leeft om handen in een te slaan en op te ruimen. Hij reikte de vele prijzen uit die de ondernemers beschikbaar stelde. En bedankte Mathilde en de organisatie voor hun inzet.

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233584 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Een opruimapp in de wijk Angelso

Ate de Jong heeft met nog een paar wijkbewoners een opruim-app in Angelslo. “Ik ergerde me altijd wel al aan blikjes en rommel op straat. In 2018 deed ik mee met de landelijke Opschoondag hier in de wijk. Dan kom je erachter hoe weinig moeite het eigenlijk…

Lees meer
Verhalen, Emmen