Wauw! Ruim 1450 opschoonacties door scholen en bso's

In aanloop naar de Landelijke Opschoondag op 23 maart kwamen duizenden scholieren gezamenlijk in actie tegen zwerfafval. Dankzij jullie geweldige inzet is Nederland weer een heel stuk schoner!

De opschoonweek voor scholen en bso's werd op maandag 18 maart afgetrapt bij basisschool Bernadette in Veghel. Wereldkampioen freerunnen Bart van der Linden en wethouder Infrastructuur en Duurzaamheid Harry van Rooijen gaven daar om 9.00 uur het startsein van de scholenactie. Daarna gingen de kinderen, gewapend met grijpers en afvalzakken, in Veghel op pad om zwerfafval op te ruimen. Deze kanjers werden na afloop beloond met een medaille én een lekker ijsje! 

Een nieuw record!
Voor de Landelijke Opschoondag 2019 werden er ruim 1450 opschoonacties aangemeld door scholen en bso’s. Een nieuw record! 

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233608 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

juf en kinderen van de Lisdodde opvolgers van Lightning

Juf Isa en de kinderen van groep 4B van de Lisdodde nemen het opruimstokje van husky Lightning over. “De kinderen riepen direct dat zij dat wel wilden doen”, vertelt juf Isa. “Ze vinden het heel erg als dieren dood gaan omdat ze plastic eten dat in de natu…

Lees meer
Verhalen, Emmen

Ploggen met verenigingen

Opruimer Pieter van Beyma hoorde over ploggen en bedacht een plan. "Ik wist

het ook niet, maar 'ploggen' is opruimen terwijl je aan het joggen bent. Nu
ben ik geen jogger, maar …

Lees meer
Verhalen, Emmen