Wat een vuurwerkresten in de wijk!

Onder de stralende zon gingen zondagochtend 15 kinderen uit de wijk De Bloesemtuin aan de slag om de wijk weer eens op te schonen.

Het is altijd spannend hoeveel kinderen met ouders komen, maar gelukkig waren er heel veel enthousiaste kinderen. Handschoenen aan, grijper mee en papa of mama kreeg de vuilniszak in handen. Kinderen zien heel veel, vinden het leuk om met grijpers vuil op te rapen. En er werd weer van alles gevonden: veel sigarettenpeuken en resten van vuurwerk. Maar ook snoeppapiertjes, een hele put met deksel, maar ook een groot stuk rioolpijp. Een skelter met aanhanger en een kruiwagen waren erbij nodig om de zware zakken vuil te vervoeren. En ondertussen worden de kinderen zich bewust dat zij geen vuil zomaar moeten weggooien, maar in de prullenbak. En ondertussen wijzen wij ze op bloeiende madeliefjes, de krakeenden en waterhoentjes in de sloot. Het was weer een top wijkactiviteit, georganiseerd door Natuureiland Pampus.

 

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 230597 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Landelijke Opschoondag 2019: iedereen doet mee!

Op zaterdag 23 maart is het Landelijke Opschoondag. Hét moment om samen de buurt op te ruimen. Meedoen is vaak hartstikke leuk en is eigenlijk heel eenvoudig. Meld een actie aan of sluit aan bij een actie in jouw buurt. Check de video en doe ook mee.

Lees meer
Verhalen
....

“Hoe schoner de straten, hoe beter!"

“Hoe schoner de straten, hoe beter! De laatste tijd zie ik steeds vaker afval liggen in mijn wijk. Ik denk dan: hoe kunnen mensen zo makkelijk met de wereld omgaan. Denken zij niet…

Lees meer
Verhalen
....