Wat een vuurwerkresten in de wijk!

Onder de stralende zon gingen zondagochtend 15 kinderen uit de wijk De Bloesemtuin aan de slag om de wijk weer eens op te schonen.

Het is altijd spannend hoeveel kinderen met ouders komen, maar gelukkig waren er heel veel enthousiaste kinderen. Handschoenen aan, grijper mee en papa of mama kreeg de vuilniszak in handen. Kinderen zien heel veel, vinden het leuk om met grijpers vuil op te rapen. En er werd weer van alles gevonden: veel sigarettenpeuken en resten van vuurwerk. Maar ook snoeppapiertjes, een hele put met deksel, maar ook een groot stuk rioolpijp. Een skelter met aanhanger en een kruiwagen waren erbij nodig om de zware zakken vuil te vervoeren. En ondertussen worden de kinderen zich bewust dat zij geen vuil zomaar moeten weggooien, maar in de prullenbak. En ondertussen wijzen wij ze op bloeiende madeliefjes, de krakeenden en waterhoentjes in de sloot. Het was weer een top wijkactiviteit, georganiseerd door Natuureiland Pampus.

 

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233863 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Het verhaal van de Wegwijzer

De Wegwijzer doet nu al een tijdje mee aan Schoon belonen. We vinden het heel belangrijk dat kinderen bewust met afval omgaan. Na een heel groot project over Afval in maart staat het helemaal op de kaart! Kinderen weten dat afval de grondstof is voor iets nieu…

Lees meer
Verhalen, Katwijk

Loop ook een Schone Avond4daagse met deze tips

Het avondvierdaagseseizoen is aangebroken! In heel Nederland worden de komende maanden weer wandeltochten georganiseerd. Dit jaar kun je ook een Schone Avond4daagse lopen, met spec…

Lees meer
Verhalen
....