Voetbalclubs Leeuwarden maken sportparken afvalvrij

Plastic flesjes, blikjes en andere verpakkingen horen niet op de grond, weet ze ook in Leeuwarden. Daarom grepen sportclubs LAC Frisia en Leeuwarder Zwaluwen de Landelijke Opschoondag aan om te starten met de sportclubcampagne van Schoon Belonen.

Gedurende de gehele ochtend werden activiteiten georganiseerd in het kader van afval, waarbij de jeugd spelenderwijs iets werd bijgeleerd over de afbraaktijden van afval en hun impact op het milieu. Na afloop van de wedstrijden werden de uit- en thuis spelende teams uitgenodigd om te schieten op het speciaal voor Schoon Belonen ontwikkelde goaldoek. Op en rondom de sportparken was inmiddels geen blikje en flesje meer te vinden.

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 234132 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Voor in de agenda! Datum Landelijke Opschoondag 2018

True de Landelijke Opschoondag 2018 is op...  Tromgeroffel... Zaterdag 24 maart. Hou die datum dus alvast vrij in je agenda! En vraag je buren, familie, vrienden, collega's en je sportclub om hetzelfde te doen.  Maarreh... hoe was het dit jaar ook alweer? De Landel…

Lees meer
Verhalen
....

Landelijke Opschoondag vormt aftrap tentoonstelling Poepgoed/Scheid Goed

True Voor deze gelegenheid trokken 30 kinderen door de omgeving van het museum om al het zwerfvuil op te ruimen. Dat deden ze geweldig! De kinderen werden dan ook beloond voor hun gewel…

Lees meer
Verhalen
....