"Ik begin bij mezelf"

Yannick de Jager is professioneel surfer, ambassadeur van de Surfrider Foundation, initiatiefnemer van Energyguards én Supporter van Schoon. Als fanatiek surfer en strandbezoeker is hij zich enorm bewust van het belang van een schoon strand.

"Ik lig praktisch elke dag in de zee en heb er veel aan te danken. Zowel privé als professioneel. Op het strand kan ik mijn sport beoefenen, maar kan ik ook genieten en tot bezinning komen."

Fanatiek voor schoon
"Mijn vader was 40 jaar geleden één van Nederlands eerste fanatieke golfsurfers. Al onze vakanties stonden in het teken van het strand en de zee. Toen ik klein was, zagen we de stranden steeds viezer worden. Mijn ouders gaven mij het goede voorbeeld door afval op het strand gewoon op te ruimen. We willen toch niet een vergiftigde aarde aan de volgende generatie doorgeven?"

Yannick's tips voor een schoon strand
"Surfrider Foundation heeft hele goede initiatieven. Ze organiseren bijvoorbeeld veel toffe Beach Clean Ups. Trashurehunt.org is ook heel gaaf. Zij hebben een spel voor kinderen en ouders bedacht waarbij ze afval opruimen en er daarna iets moois van maken. Dat worden vaak hele kunstwerken!"

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 234363 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Terugkijken: de uitreiking van de Schoonste Stranden Verkiezing 2017

True Want, zo bleek die middag, het gaat hartstikke goed met het schoon op de Nederlandse stranden. Er wordt veel energie in schoon gestoken door gemeenten, paviljoenhouders en badgasten. En dat is te zien .  Was je er niet bij? Bekijk de video hieronder voor een i…

Lees meer
Verhalen
....

Desiree gaat naar zee

True Inmiddels is de verkiezing afgelopen (Oostkapelle won de prijs voor het Schoonste Strand) en hebben we óók een gelukkige winnaar van het weekend weg getrokken. Desiree van den Aker…

Lees meer
Verhalen
....