Uithuizen schoon!

Op 14 maart 2015 maakte Johanna Klatter, vergezeld door drie kinderen en hun moeders, het recreatief groen achter De Laan in Uithuizen (Groningen) schoon.

De opruimactie werd georganiseerd door de IVN Noord-Groningen en de gemeente Eemsmond leverde gratis grijpers, kinderhandschoenen en gemeente-afvalzakken.

Het gezelschap zette de schouders er flink onder. De opschoonactie was een gezellige samenkomst met ruimte voor een spelletje en om samen van de natuur te genieten.

De oogst? Vier zakken vol blikjes, plastic drinkflesjes, bierflesjes, talloze kroonkurken, lege chips zakken en 3 ballen.

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233600 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"Beloond met complimenten"

"Ik doe het in mijn eentje. Tot nu toe heeft het schoonmaken al 3 volle afvalzakken opgeleverd. Ik vond zelfs een barbecue! De beloning bestond uit veel complimentjes van passanten. Dat is hartstikke leuk natuurlijk. Deze actie krijgt zéker een vervolg."

Lees meer
Verhalen
....

Een bord met pasta en bestek in de bosjes

Het doel van de ochtend? Een schone buurt. En dat lukte. Er werd ontzetten veel zwerfafval gevonden en opgeruimd. In de bosjes werd zelfs een bord met pasta en bestek gevonden! War…

Lees meer
Verhalen
....