Zó houden bezoekers hun favoriete park schoon

Nederlanders zijn fanatieke parkbezoekers blijkt uit onderzoek van NederlandSchoon. We zijn dan ook gek op onze parken. Sommige mensen helpen zelfs hun park schoon houden. Hanny en Annemieke zijn bijvoorbeeld twee fanatieke supporters.

Hannie & het Wilhelminapark (Utrecht)
Hanny Sliepen zet zich al jaren in voor een schoner Wilhelminapark: "Het park betekent veel voor de regio. We organiseerden een inloopavond waaruit bleek dat iedereen fan is van het park, maar het alleen niet zo schoon vonden. Daarom organiseerden we daarna een schoonmaakavond vanuit de beheergroep van het park, waar dan ook veel vrijwilligers op komen. Zo merk je dat het echt begint te leven in de buurt en dat is goed, want men moet zich meer bewust van schoon zijn."

Annemieke & het Dakpark (Rotterdam)
“Elke woensdagavond is er een Groen Groep, die op die avonden tuiniert en er ook zorg voor draagt dat het opgeruimd is,"vertelt Annemieke Westerink van 'Vrienden van het Dakpark'. "Daarbij zijn er toezichthouders vanuit de gemeente en vanuit de Vrienden van het Dakpark, die mensen aanspreken op het schoonhouden van het park. Daardoor zorgen we niet alleen dat het schoon wordt, maar proberen we ook te voorkomen dat het vies wordt. We hebben dit park eigenlijk cadeau gekregen, dus moet je het ook zo behandelen."

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 235031 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Grenzeloos zwerfafval rapen

De mensen van RWS Zuid-Nederland hebben samen met collega's van NV De Scheepvaart (Vlaanderen) en medewerkers van Gemeente Eijsden-Margraten de Maasoever in Eijsden, de plaats waar de Maas Nederland binnenkomt, opgeruimd. 50 man, 5 kuub vuilDe actie was 'inter…

Lees meer
Verhalen
....

"We moeten het mooi houden"

“Soms lig ik ’s avonds te piekeren over natuurproblemen en vluchtelingen. Dan wil ik een oplossing bedenken. Mijn moeder zit in de gemeenteraad en ik hoop dat ze mijn oplossingen k…

Lees meer
Verhalen
....