Schoon Leusden!

Pieter, Erik, Douwe, Henriëtte en Janny – vrijwilligers - van de Groene Belevenis gingen op 5 oktober gezellig zwerfafval vissen. 

Het idee voor de actie kwam van Pieter Bredemeijer en De Groene Belevenis. Pieter en kompanen meenden dat het hoog tijd was om zwerfafval uit de Leusdense waterwegen te vissen. Zo gezegd, zo gedaan. En de vangst loog er niet om: veel blikjes, flesjes en chips zakken, maar ook een verkeersbord en verkeerspion.

Schoon Leusden

“Ik ben geïnspireerd door een eerdere Zomerschoon Leusden actie een aantal jaren geleden. Veel afval werd toen uit het water gevist. Tijd om zo’n actie weer eens te herhalen. Mijn droom is dat een schoon Leusden een ‘way of life’ wordt voor alle inwoners. Iedereen in zijn eigen woon- en leefomgeving de handen uit de mouwen! ”vertelt Pieter.

Opgeruimd staat netjes

De Groene Belevenis is aangesloten bij Opgeruimd Leusden, dat gaat voor het schoner krijgen en houden van Leusden. Niet alleen via educatie, communicatie en betere voorzieningen, maar ook door regelmatig opruimochtenden langs de wegen te organiseren.

 

 

 

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233600 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"Beloond met complimenten"

"Ik doe het in mijn eentje. Tot nu toe heeft het schoonmaken al 3 volle afvalzakken opgeleverd. Ik vond zelfs een barbecue! De beloning bestond uit veel complimentjes van passanten. Dat is hartstikke leuk natuurlijk. Deze actie krijgt zéker een vervolg."

Lees meer
Verhalen
....

Een bord met pasta en bestek in de bosjes

Het doel van de ochtend? Een schone buurt. En dat lukte. Er werd ontzetten veel zwerfafval gevonden en opgeruimd. In de bosjes werd zelfs een bord met pasta en bestek gevonden! War…

Lees meer
Verhalen
....