'Wiej hoalt geern schoon'

Oele en Beckum deden zaterdag 19 september voor de derde keer mee aan Keep it Clean Day.

De actie werd ondersteund door de gemeente Hengelo, Twente Milieu en NederlandSchoon. De actie die lokaal ‘Wiej hoalt Eule en Beckum geern schoon' heet, is georganiseerd door de werkgroep Tegengaan van zwerf- en dumpafval. 

Samen schoonmaken

Op zaterdag haalden bewoners zwerfvuil uit de bermen. De opruimploegen verzamelden zich 's ochtends bij De Schole in Oele en op het Kerkplein in Beckum. Vanaf daar liepen groepjes verschillende routes en nemen ze al het afval mee. Twente Milieu reed rond om de rommel op te halen.

Vrolijke afsluiting

Aan het einde van de opruimactie gingen de bewoners samen lekker aan de hamburgers.  Na ons compliment op de leuke actie grapte Frank Talsma - Beleidsmedewerker Afval/Grondstof, Gemeente Hengelo - "Met dank aan McDonald's". 

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 235031 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"Beloond met complimenten"

"Ik doe het in mijn eentje. Tot nu toe heeft het schoonmaken al 3 volle afvalzakken opgeleverd. Ik vond zelfs een barbecue! De beloning bestond uit veel complimentjes van passanten. Dat is hartstikke leuk natuurlijk. Deze actie krijgt zéker een vervolg."

Lees meer
Verhalen
....

Een bord met pasta en bestek in de bosjes

Het doel van de ochtend? Een schone buurt. En dat lukte. Er werd ontzetten veel zwerfafval gevonden en opgeruimd. In de bosjes werd zelfs een bord met pasta en bestek gevonden! War…

Lees meer
Verhalen
....