NoraFest: een schoon mini-festival

Anja organiseerde met vriendinnen een schoon feestje voor haar ernstig zieke vriendin: NoraFest. Nora vertelt.

Op mijn verjaardagsfeestje kondigden mijn twee schoonzusjes aan dat ik eind juli nog een cadeau zou krijgen. Ik verwachtte een (met veel zorg uitgekozen!) presentje uit een internetwebwinkel. Maar donderdagavond vertelde Kasper me dat het een uitje zou zijn, samen, deze zaterdag. Ik was er nog even licht geïrriteerd door, omdat ik juist van vrijdag op zaterdag wat leuks ging doen met mijn goede vriendin die voor mij uit Stockholm was overgekomen, ook als verjaardagscadeau. En dat plan moest nu dus aangepast worden vanwege de plannen van Kaspers zusjes. Slechte planning! Gelukkig bleek ze wel mee te mogen op ons uitje zaterdag. Leuk. :-)

Dus, zaterdagochtend in de auto, een uurtje rijden richting het oosten. Ik probeerde af en toe te raden wat we gingen doen. Kasper zei dat ik het niet zou raden. Ik vroeg angstig of ik het wel leuk zou vinden. Niet een of ander rollenspel of samen een lied schrijven... Gelukkig beaamde Kasper dat. Toen het steeds kleinere weggetjes werden en we echt op het platteland waren, gokte ik een soort kookworkshop ergens in een verbouwde schuur. En toen we er bijna waren, zag ik opeens vanuit mijn ooghoek een A4-tje waar volgens mij mijn naam op stond. En mijn stiefschoonmoeder (haha, dat klinkt heel naar - is niet zo!!) zag ik lopen, dus ik dacht dat het misschien iets zou zijn met de hele familie (alsnog een kookworkshop...) Maar opeens bleken er nog veeeel meer mensen te zijn en ik kreeg de allergrootste en mooiste en liefste en meest fantastische verrassing ooit, die ik inderdaad nooit had kunnen raden of durven dromen: mijn eigen festival: NORAFEST.

Ik viel van verbazing in verbazing toen ik zag wie er allemaal waren. Mijn familie, heel veel schoonfamilie, zoveel vrienden die ik al jaren ken, en sommige recentere vrienden en collega's, ongeveer 135 mensen. Vrienden en familie die waren overgekomen uit alle hoeken van het land, Europa (België, Frankrijk, Zweden, Engeland) en de wereld (Canada). Overweldigend mooi. Na een kwartier trillen en omhelzingen moest ik de emoties een beetje opzij zetten want ik wilde niet de hele dag staan te huilen.

De voorbereidingen waren al in maart begonnen en alles is dus echt tot het allerlaatst voor mij geheim gehouden (dit was dus echt het Best Kept Secret Festival!!). Het was allemaal heel professioneel geregeld en de verrassing werd nog groter, want het feest begon meteen met een optreden van een echte band, de Afterpartees (had ik al een paar keer eerder gezien, superleuk garagepunk rammelrock bandje.) Verder nog geweldige optredens van Jelle Paulusma, De Koorts, Go Back to The Zoo en de coverband Fruitway. En tussendoor DJ's en als afsluiter nog twee DJ's. Er was een tentenkamp voor de overnachtingen, een ijskar, frietfiets en heerlijk eten. En biertjes. Grote banners, mooie tenten. Een polsbandje en een heus programmaboekje en een e-ticket. Een toiletwagen en een dixi :-) En ik vergeet vast nog dingen.

En dat was allemaal voor mij geregeld. Door zoveel lieve mensen. Ongelooflijk. WAUW!
Het was verschrikkelijk slecht weer dus de mooie versieringen heb ik niet eens gezien maar de regen en storm mochten de pret niet drukken. Dansen in de regen! En een pauze in de schuur toen het echt te erg werd, maar ook daar werd rustig doorgefeest en nog heeeel erg mooi voor mij gezongen door mijn schoonzusje. Tranentrekker!

Kasper en ik mochten slapen in een heel schattig caravannetje. Vanochtend scheen de zon en hebben we nog lekker ontbeten en heeft iedereen (behalve ik) heel hard geholpen met opruimen.

Terugkijkend is het ongelooflijk. Iets voor een TV-programma of zo. Zoiets dat niet voor jou zal gebeuren. Eventjes voelde het ook als zoiets wat je doet voor iemand die bijna dood gaat. Dat zei ik nog tegen iemand: ja, alsof je bijna doodgaat, en niet over drie jaar.

Oh ja, dat is ook al niet echt normaal. Maar gelukkig was het niet pas vlak voor ik doodga, maar nu, nu ik zelf nog heel hard kon feesten!
Ik zou er nog wel veel meer over willen schrijven maar moet zo maar naar bed. Ik heb snel een paar van de vele mooie foto's geselecteerd (in niet chronologische volgorde) die een vriend heeft gemaakt die de fotograaf van de dag was.

Iedereen die heeft meegeholpen en/of er was: heel erg bedankt voor dit geweldige feest! Het was het mooiste feest ooit!

Anja & Nora

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 234363 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Kinderen bedenken duurzame oplossingen tijdens KCCC

True Aan de KCC deden ruim 175 kinderen tussen de 8 en 14 jaar mee. Samen dachten ze na over duurzaamheidsvraagstukken rondom het thema energie. Daarnaast konden ze meedoen aan diverse workshops van onder meer Staatsbosbeheer, Klimaatverbond en Supporter van Schoon…

Lees meer
Verhalen
....

Solar spik en span

True Meer weten? Lees alles over Solar's zwerfafvalaanpak op NederlandSchoon.nl.

Lees meer
Verhalen
....