"Op een schoon sportveld komt een sportief gevoel bij mij naar boven"

Klaas-Jan Huntelaar (12 augustus 1983) is profvoetballer. Sinds 2006 speelt hij voor het Nederlands elftal en tegenwoordig speelt hij voor FC Schalke 04, daarvoor speelde hij bij onder andere AC Milan en Ajax. Klaas-Jan is enthousiast Supporter van Schoon en geeft graag zijn visie op 'schoon' door.

Het belang van schoon
"Een schoon sportveld is een voorwaarde om goed en vooral met plezier te kunnen presteren. Ik ruim mijn eigen rommel op en verwacht dit ook van mijn collega sporters. Dit stukje bewustwording probeer ik ook over te brengen aan mijn eigen kinderen."

Ambassadeur van schoon
Klaas-Jan Huntelaar heeft zijn eigen stichting, de Klaas-Jan Huntelaar Foundation. Hiermee steunt hij amateurvoetbalverenigingen met maatschappelijke projecten. Op die manier wil hij jongeren binnen het amateurvoetbal helpen zich bewust te worden van de kracht van samenwerking.

"Supporter van Schoon sluit aan bij mijn persoonlijke visie dat je samen voor een beter leven staat"

Dit doet Klaas zelf
"NederlandSchoon staat voor samen bijdragen aan een schone, zwerfafval-vrije leefomgeving. Dit sluit aan bij mijn persoonlijke visie die je ook terugziet in mijn foundation: samen staan we voor een beter leven. Respect voor jezelf, voor elkaar en ook voor je leef- en sportomgeving. Ik wil amateurvoetballers uitdagen na te denken over dingen die hun club nog beter maken. Op allerlei gebieden; de sport, begeleiding, onderlinge sfeer, het bestuur, accommodaties, en meer".

Word Supporter!
Sporten is een goede gewoonte, schoonmaken ook. En schoon gedrag werkt aanstekelijk. Zelfs buiten de club. Die goede gewoonte wil je toch ook stimuleren onder je leden en supporters? Geef net als Klaas-Jan het goede voorbeeld en word Supporter van Schoon. Meld je aan via deze website!

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233623 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Warming up wordt Clean UP!

In Schiedam zijn op de Landelijke Opschoondag (19 maart 2016) de acties ‘Schone club loont’ en ‘Schone school loont’ van start gegaan. In het kader van Schoon Belonen worden sportverenigingen en scholen in de gemeente worden opgeroepen om samen met leerlingen …

Lees meer
Verhalen
....

Afvallen? Ga Troeptrimmen

Troeptrimmen is een initiatief van Birgitte Paulissen. Zij zette haar ergernis aan zwerfafval om in positieve actie. Nu jogt ze al enkele jaren met gelijkgezinden de straten bij ha…

Lees meer
Verhalen
....