Crooswijk is Clean!

De Keep it Clean Day-opruimactie van Anne Strasters met de Bewonersgroep Slachthuisterrein was een groot succes.

Anneke zette een grote schoonmaakactie met de Bewonersgroep Slachthuisterrein (Crooswijk, Rotterdam). Een aantal scholen uit Kralingen-Crooswijk deed mee. En wethouder Joost Eerdmans kwam het opgehaalde zwerfvuil wegen. Ook Buurtwerk ging op verzoek van Anneke met verschillende groepen de straat op om afval in te zamelen. In totaal werd 41 kilo opgehaald.

Let's do it

De Bewonersgroep Slachthuisterrein maakt deel uit van de mondiale organisatie World Clean Up – Let’s do it. Nog tot en met 25 september zijn er 91 landen in de wereld talloze mensen in de weer om hun land op te ruimen.

Keep Rotterdam Clean

Bijna 5000 Rotterdammers hebben zich vrijdag 18 september op Keep it Clean Day 010 ingezet om Rotterdam zwerfvuilvrij te maken. In totaal leverde dat 3670 kilo zwerfvuil op. Het gebied waar het meeste zwerfvuil werd opgehaald is IJsselmonde. Daar haalden bewoners, scholen en bewonersorganisaties maar liefst 1090 kilo zwerfvuil op.

Wethouder Joost Eerdmans (Buitenruimte) overhandigde de Gouden Knijper 2015 aan de voorzitter van Gebiedscommissie IJsselmonde, Norbert Swaneveld. De wethouder was behoorlijk onder de indruk van de Rotterdamse inzet voor schoon: “Ongelofelijk, wat een succes. Mijn felicitaties aan IJsselmonde, maar ook aan alle andere gebieden waar zoveel vuil is opgehaald door de bewoners”

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233605 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"Beloond met complimenten"

"Ik doe het in mijn eentje. Tot nu toe heeft het schoonmaken al 3 volle afvalzakken opgeleverd. Ik vond zelfs een barbecue! De beloning bestond uit veel complimentjes van passanten. Dat is hartstikke leuk natuurlijk. Deze actie krijgt zéker een vervolg."

Lees meer
Verhalen
....

Een bord met pasta en bestek in de bosjes

Het doel van de ochtend? Een schone buurt. En dat lukte. Er werd ontzetten veel zwerfafval gevonden en opgeruimd. In de bosjes werd zelfs een bord met pasta en bestek gevonden! War…

Lees meer
Verhalen
....