92 zakken zwerfafval!

Op Keep it Clean Day hebben 10 Culemborgse basisscholen 92 zakken zwerfafval opgehaald!  

 

Gescheiden zwerfvuil inzamelen

Net als vorig jaar hebben de leerlingen het zwerfvuil gescheiden ingezameld. Plastic, papier en restafval gingen in verschillende zakken. Dit was leerzaam voor de kinderen én het plastic afval kon nu apart worden ingeleverd bij de milieustraat. Plastic, gevolgd door gemengd restafval werd het meest gevonden.

Julianaschool speelt zwerfafvalquiz

Om kinderen te leren over de gevolgen van zwerfafval bieden de gemeente Culemborg en NME Culemborg de basisscholen een keuzepakket aan educatieve activiteiten aan. Na gastlessen, een gamebus en opruimacties werd de themaweek dit jaar afgesloten met de grote zwerfafvalquiz. Op het schoolplein van de Julianaschool speelden kinderen uit groep 5, 6 en 7 deze ren-je-rot-quiz. Alle vragen gingen uiteraard over zwerfafval.

“Afval, echt niet” op kinderboerderij

Kinderboerderij de Heuvel sluit op zondag 20 september aan bij KeepItCleanDay met de activiteit “Afval, echt niet!”. Ontdek daar dat je met (zwerf)afval via recycling nog zoveel kunt doen.

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 234363 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Kijken: Kinderopvang Humanitas houdt van schoon

True Door de Afvalkoffer voor bso's komen kinderen spelenderwijs van alles te weten over het voorkomen van zwerfafval en het recyclen van afval. Het is de manier om kinderen bewust te maken van (zwerf)afval.  Bekijk deze video waarin Sylvia Broeken van bso Villa Li…

Lees meer
Verhalen
....

Een schoon strand: zo doe je dat

True Op Aan de slag met afval vind je een werkblad voor primair onderwijs en een doeblad voor de bso. En je kunt de afbraaktijdenposter of -kaarten bestellen, want weet jij hoe lang het…

Lees meer
Verhalen
....