"Op moandag pak ik disse knieper..."

Jan Bosman vindt een schone buurt erg belanglijk en pakt elke maandag zijn grijper.

 

 "Als ik voor het slaapkamerraam sta, ik woon hier recht tegenover, zie ik al die troep liggen. Daar kan ik niet tegen. Elke maandag pak ik deze knijper en een emmer en dan ga ik hier in de buurt alle struiken en de speeltuin langs om de rotzooi op te ruimen."

Nette buurt

"Soms heeft de jeugd doordeweeks op de bankjes gezeten. Dan gooien ze de blikjes zo van zich af. Die ruim ik dan ook nog op. Meestal neem ik de troep mee naar huis omdat de bakken van de gemeente hier zo vaak vol zitten. Ik doe dit werk met heel veel plezier. Een nette buurt is ook belangrijk."

Vogel de Loermeeuw

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233623 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"Beloond met complimenten"

"Ik doe het in mijn eentje. Tot nu toe heeft het schoonmaken al 3 volle afvalzakken opgeleverd. Ik vond zelfs een barbecue! De beloning bestond uit veel complimentjes van passanten. Dat is hartstikke leuk natuurlijk. Deze actie krijgt zéker een vervolg."

Lees meer
Verhalen
....

Een bord met pasta en bestek in de bosjes

Het doel van de ochtend? Een schone buurt. En dat lukte. Er werd ontzetten veel zwerfafval gevonden en opgeruimd. In de bosjes werd zelfs een bord met pasta en bestek gevonden! War…

Lees meer
Verhalen
....