"Sport kan niet zonder spelregels, opruimen is daar één van"

Jacco Eltingh (29 augustus 1970) is oud-proftennisser. Hij behaalde, naaste 4 singletitels, samen met Paul Haarhuis grote successen in het dubbelspel. Ze werden twee keer wereldkampioen en wonnen alle Grand Slam-toernooien minimaal één keer. Hij is groot voorstander van schone sportclubs en enthousiast Supporter van Schoon.

Ambassadeur
"Ik ben ambassadeur van schoon omdat ik een échte Supporter van Schoon ben. Ik kan niet tegen rommel. Niet om mijn bureau, in mijn slaapkamer. Waar dan ook. Ik heb persoonlijk ook een hekel aan mensen en bedrijven die achteloos alles naar buiten gooien."

"Als alles schoon voelt en de omgeving er meer verzorgd uit ziet heb ik het beter naar mijn zin"

Het belang van schoon
"Waarom ik een schone sportclub belangrijk vind? Sport biedt je een set normen en waarden én kan niet zonder spelregels. Je eigen rommel opruimen vind ik daar een wezenlijk onderdeel van. Op een schoon sportveld blijf ik langer hangen. Je merkt dat mensen er sportiever met elkaar omgaan. Als alles schoon voelt en de omgeving er meer verzorgd uit ziet, merk ik dat ik het beter naar mijn zin heb. Er ligt immers niks op de grond waaraan ik me kan ergeren. Ja, ik ga liever naar een schone club.

Dit doet Jacco zelf
"Ik zit niet in een speciale clubcommissie voor 'schoon'. Maar, als ik afval zie rondzwerven pak ik het altijd op. Als ik iemand rommel zie achterlaten spreek ik ze er ook altijd op aan."

Word Supporter!
Sporten is een goede gewoonte, schoonmaken ook. En schoon gedrag werkt aanstekelijk. Zelfs buiten de club. Die goede gewoonte wil je toch ook stimuleren onder je leden en supporters? Geef net als Jacco het goede voorbeeld en word Supporter van Schoon. Meld je aan via deze website!

 

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233623 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Warming up wordt Clean UP!

In Schiedam zijn op de Landelijke Opschoondag (19 maart 2016) de acties ‘Schone club loont’ en ‘Schone school loont’ van start gegaan. In het kader van Schoon Belonen worden sportverenigingen en scholen in de gemeente worden opgeroepen om samen met leerlingen …

Lees meer
Verhalen
....

Afvallen? Ga Troeptrimmen

Troeptrimmen is een initiatief van Birgitte Paulissen. Zij zette haar ergernis aan zwerfafval om in positieve actie. Nu jogt ze al enkele jaren met gelijkgezinden de straten bij ha…

Lees meer
Verhalen
....