Vincent Verhoef loopt hard voor schoon

"Met Hardlopen voor schoner Nederland zet je niet alleen je beste beentje voor in je gezondheid, maar ook in voor een schoner Nederland!"

Kom jij weleens zwerfafval tegen tijdens het hardlopen? Zet dan je beste beentje voor en zorg dat het zwerfafval in de vuilnisbak terechtkomt. Dit kun je simpelweg doen door een rugzakje te dragen en dat ene blikje of flesje dat je onderweg tegenkomt hierin mee te nemen om vervolgens het in de vuilnisbak te deponeren.

Een keer in de maand draag ik (Vincent) het 'Hardlopen voor schoner Nederland ‪rugzakje' (weegt slechts 35 gram) tijdens ‪hardlopen om ervoor te zorgen dat het zwerfafval in de vuilnisbak terechtkomt. Aangezien we als hardloper, jogger en wandelaar vaak buiten zijn en soms paden trotseren waar nauwelijks mensen komen en die al helemaal onbegaanbaar zijn voor de vuilnisman (denk aan bossen, duinen, off-road hardlopen) ben ik dit initiatief gestart, om mensen ervan bewust te maken dat wij een bijdrage kunnen leveren voor een schoner Nederland. In Nederland zijn er naar schatting 2 miljoen hardlopers die minstens één keer per maand hardlopen, waarvan bijna 1 miljoen één keer per week. Mogelijk dat uw organisatie een rol van betekenis kan spelen voor dit initiatief, zodat dit rugzakje (initiatief) breder gedragen kan worden.

Meer weten? www.facebook.com/hardlopenvoorschonernederland

Vincent Verhoef

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 234362 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Warming up wordt Clean UP!

True In Schiedam zijn op de Landelijke Opschoondag (19 maart 2016) de acties ‘Schone club loont’ en ‘Schone school loont’ van start gegaan. In het kader van Schoon Belonen worden sportverenigingen en scholen in de gemeente worden opgeroepen om samen met leerlingen …

Lees meer
Verhalen
....

Afvallen? Ga Troeptrimmen

True Troeptrimmen is een initiatief van Birgitte Paulissen. Zij zette haar ergernis aan zwerfafval om in positieve actie. Nu jogt ze al enkele jaren met gelijkgezinden de straten bij ha…

Lees meer
Verhalen
....