Graan voor Visch akkert door

In de wijk Graan voor Visch, in Hoofddorp, komen de bewoners elke 2 jaar samen voor een grote schoonmaakactie. Kees Klaassen vertelt...

"Elke 2 jaar organiseren we met veel plezier een grote schoonmaakactie. Voorheen begonnen we de schoonmaak altijd vanaf vaste een locatie in de wijk. Sinds 2015 doen we dat niet meer. Tegenwoordig kijken we eerst welke punten de meeste aandacht nodig hebben."

Iedereen doet mee

Over animo voor de schoonmaakactie heeft Graan voor Visch niet te klagen: "Zoals u ziet zijn we vertegenwoordigd van jong tot oud. Iedereen doet mee! Tussen de jongste en de oudste zit 77 jaar leeftijdsverschil!"

Doen wat mogelijk is

"Als mensen niet naar de schoonmaakactie willen of kunnen komen, vragen we ze om zelf hun stoep afval- en bladvrij te maken. Zo zorgen we samen voor een mooie en leefbare wijk," aldus Kees.

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233605 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"Beloond met complimenten"

"Ik doe het in mijn eentje. Tot nu toe heeft het schoonmaken al 3 volle afvalzakken opgeleverd. Ik vond zelfs een barbecue! De beloning bestond uit veel complimentjes van passanten. Dat is hartstikke leuk natuurlijk. Deze actie krijgt zéker een vervolg."

Lees meer
Verhalen
....

Een bord met pasta en bestek in de bosjes

Het doel van de ochtend? Een schone buurt. En dat lukte. Er werd ontzetten veel zwerfafval gevonden en opgeruimd. In de bosjes werd zelfs een bord met pasta en bestek gevonden! War…

Lees meer
Verhalen
....