"Het is niet leuk als je komt voor een wedstrijd en er ligt overal afval"

Eva de Goede (1989) is Nederlands hockey-international. Ze speelt in het Nederlands elftal en bij hockeyclub Amsterdam. Velen zien in haar de toekomstig beste hockeyster ter wereld. Eva is enthousiast Supporter van Schoon en ruimt uit sportiviteit af en toe iets van een ander op.

Ambassadeur van schoon
Hockey-international Eva de Goede heeft in haar jonge carrière al meerdere prijzen gewonnen met het Nederlands team. Nu heeft ze twee Olympische gouden medailles in de kast hangen en is ze tweevoudig Europees kampioen. "Ik ben ambassadeur van NederlandSchoon omdat het belangrijk is dat mensen op sportclubs bewust worden dat een schoon sportveld en omgeving beter is voor de sporter. Lekker concentreren op een wedstrijd om vervolgens na de wedstrijd nog gezellig na te praten en te blijven hangen.

"Schonere sportvelden zorgen voor een leuke en sportieve sfeer"

Het belang van schoon
"Schonere sportvelden zorgen voor een leuke en sportieve sfeer! Een schoon sportveld is sowieso belangrijk voor de sporters die op het veld gaan spelen. Het is niet leuk als je aankomt om een wedstrijd te spelen en er ligt nog overal afval van het team wat voor je gespeeld heeft. Wanneer je in de dug-out gaan zitten moet je je meteen op de wedstrijd kunnen concentreren en niet eerst andermans afval opruimen."

Dit doet Eva zelf
"Als er op of langs het sportveld afval ligt dan gooi ik het in de prullenbakken die naast het sportveld staan. Zo probeer ik een steentje bij te dragen aan een schoner Nederland."

Het effect van schoon
"Op een schoon sportveld vind ik het gezelliger. Daardoor heb ik het naar mijn zin en blijf ik langer hangen."

Word Supporter
Sporten is een goede gewoonte, schoonmaken ook. En schoon gedrag werkt aanstekelijk. Zelfs buiten de club. Die goede gewoonte wil je toch ook stimuleren onder je leden en supporters? Geef jij net als Eva het goede voorbeeld en word je  Supporter van Schoon. Meld je dan nu aan via deze site!

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233600 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Warming up wordt Clean UP!

In Schiedam zijn op de Landelijke Opschoondag (19 maart 2016) de acties ‘Schone club loont’ en ‘Schone school loont’ van start gegaan. In het kader van Schoon Belonen worden sportverenigingen en scholen in de gemeente worden opgeroepen om samen met leerlingen …

Lees meer
Verhalen
....

Afvallen? Ga Troeptrimmen

Troeptrimmen is een initiatief van Birgitte Paulissen. Zij zette haar ergernis aan zwerfafval om in positieve actie. Nu jogt ze al enkele jaren met gelijkgezinden de straten bij ha…

Lees meer
Verhalen
....