Winnaar Schoonste Stranden Verkiezing 2015: Domburg

Strand Domburg (Zeeland) is het schoonste strand van 2015. Dat is vandaag bekend gemaakt tijdens een feestelijke uitreiking bij strandpaviljoen Thalassa te Zandvoort.

Domburg kreeg van het publiek en van de ANWB-inspecteurs de hoogste waardering en had ook nog eens verreweg de meeste publieksstemmen. Het strand heeft haar overwinning te danken aan de goede samenwerking tussen paviljoens, met de gemeente en strandbezoekers.

Zeeland scoort goed

Van de vijftig Nederlandse badplaatsen liggen de negen schoonste in Zeeland. Het eerste niet-Zeeuwse strand in de lijst is het Zuid-Hollandse ’s-Gravenzande met een score van 9,85. Ameland staat met een 9,84 in Friesland bovenaan en Heemskerk heeft met een 9,80 het schoonste strand in Noord-Holland.

Onze kust steeds schoner

Nederlandse stranden zijn met een gemiddelde van 9,59 sowieso zeer schoon. Onze kust wordt over het geheel genomen steeds schoner. Zo is het aantal vier-sterren gemeenten gestegen van 22 in 2014 naar 26 in 2015.

Benieuwd hoe de andere deelnemende stranden scoren? Ga naar NederlandSchoon.nl.

 

 

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233623 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Dit is het schoonste strand van Nederland

Goeree Overflakkee heeft daar goed haar best voor gedaan. Op allerlei manieren zorgt deze gemeente ervoor dat strandgasten in samenwerking met de paviljoens schoon gedrag vertonen. Bij de strandopgangen spelen de borden met afvalvoorzieningen in op het ‘schoon…

Lees meer
Verhalen
....

Een schoon strand: zo doe je dat

Op Aan de slag met afval vind je een werkblad voor primair onderwijs en een doeblad voor de bso. En je kunt de afbraaktijdenposter of -kaarten bestellen, want weet jij hoe lang het…

Lees meer
Verhalen
....