Corderius maakt schoon met 300 leerlingen

Ruim 300 leerlingen uit de tweede klas van het Amersfoortse Corderius College hebben samen hun omgeving zwerfafvalvrij gemaakt.

In groepjes maakten ze rondom het station, het winkelcentrum, de school of in hun woonwijk schoon. Daarnaast enquêteerden ze stationsbezoekers om erachter te komen hoe schoon men het station vond. Na het schoonmaken maakten ze per groep een verslag van hun actie en bespraken deze in de klas. Al met al een leerzame dag.

Maatschappelijke stage

Het is de tweede keer dat het Corderius College een opschoondag voor alle tweedeklassers organiseert. De 'Corderius Schoon'-dag is onderdeel van hun maatschappelijke stage.

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 234362 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Kijken: Kinderopvang Humanitas houdt van schoon

True Door de Afvalkoffer voor bso's komen kinderen spelenderwijs van alles te weten over het voorkomen van zwerfafval en het recyclen van afval. Het is de manier om kinderen bewust te maken van (zwerf)afval.  Bekijk deze video waarin Sylvia Broeken van bso Villa Li…

Lees meer
Verhalen
....

Een schoon strand: zo doe je dat

True Op Aan de slag met afval vind je een werkblad voor primair onderwijs en een doeblad voor de bso. En je kunt de afbraaktijdenposter of -kaarten bestellen, want weet jij hoe lang het…

Lees meer
Verhalen
....