Ook Beatrixschool Culemborg is Supporter van Schoon

De Beatrixschool in Culemborg is een Supporter van Schoon. Onder het mom 'jong geleerd, oud gedaan' werkt iedereen daar met veel passie gewerkt aan een schoner Nederland. Leerlingen doen veel projecten over zwerfafval én ruimen elke paar weken de omgeving van hun school op.

Elke keer een feest
Patricia van Brakel, adjunct-directeur van de Koningin Beatrixschool: "We houden de omgeving van onze school schoon en hebben daarover afspraken met de gemeente vastgelegd. Elke drie weken gaat een andere klas de straat op met hesjes, prikkers en vuilniszakken. Dat is elke keer weer een feest, iedereen doet zo enthousiast mee. De jongste klassen gaan aan de slag op het schoolplein.

Afvalverwerkingsstation
Met groep 7 en 8 gaan we naar een afvalverwerkingsstation. Dan volgen we echt de route van de vuilniszak bij de school naar de bergen afval op de vuilnisbelt. Dat maakt heel veel indruk. Verder scheiden we actief afval, hebben we lessen over recyclen en de kringloop. Natuurlijk doen we ook ieder jaar mee met de Week van Nederland Schoon. Je merkt dat het onderwerp dan echt gaat leven bij leerlingen!"

 

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233605 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"Beloond met complimenten"

"Ik doe het in mijn eentje. Tot nu toe heeft het schoonmaken al 3 volle afvalzakken opgeleverd. Ik vond zelfs een barbecue! De beloning bestond uit veel complimentjes van passanten. Dat is hartstikke leuk natuurlijk. Deze actie krijgt zéker een vervolg."

Lees meer
Verhalen
....

Een bord met pasta en bestek in de bosjes

Het doel van de ochtend? Een schone buurt. En dat lukte. Er werd ontzetten veel zwerfafval gevonden en opgeruimd. In de bosjes werd zelfs een bord met pasta en bestek gevonden! War…

Lees meer
Verhalen
....