Van Overtoom naar Vierkantje (en weer terug)

Donderdagavond 8 februari heb ik de route opgeruimd die ik loop als ik op bezoek ga bij mijn moeder en zus. Via de Overtoom liep ik langs het Kerkplein, over de Ridderstraat, deTurfhoek en het Keern. Langs het kerkhof lagen pakken kranten in de sloot. 

Dit heb ik doorgegeven aan de gemeente: ze waren te zwaar voor mij om uit het water te vissen. Bij moeders en zusje heb ik even pauze gehouden. Ik had er inmiddels 1,4 km opzitten en had 1 volle zak vuilnis gescoord. Zondagavond 11 februari ben ik na het eten opnieuw begonnen met opruimen. Gewapend met grijper en zak liep ik terug naar huis. Dat was wéér een wandeling van 1,4 km, met nóg 1 zak vuilnis.

Tina Beishuizen

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233623 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Winnen! Suske en Wiske nummer 347: Lambik Plastiek

Het verhaalWanneer Suske en Wiske een aangespoelde walvis redden die na het eten van plastic zwerfafval doodziek is, besluiten Lambik en professor Barabas een oplossing te vinden voor de plasticsoep in onze oceanen. Polly Ettileen, een plasticfabrikante met ee…

Lees meer
Verhalen
....

"Je kan het zo gek niet bedenken, of het ligt in de gracht"

“Ik woon op een woonboot aan de gracht, op het randje van de binnenstad. Vroeger kwam de gemeente met een schuit de gracht schoonmaken. Want al het zwerfafval komt hierheen drijven…

Lees meer
Verhalen
....