Trots op de Regentesselaan

Op de Haagse Regentesselaan weten ze van aanpakken. Onlangs stuurden bewoners daar samen zwerfafval de laan uit. 

De opruimmiddag was een groot succes. Zowel de deelnemers als initiatiefnemers waren erg te spreken over de actie.

Grote opkomst

Meer dan 40 man stak de handen uit de mouwen. En het was zo gezellig dat mensen spontaan meededen. De actie trok ook de belangstelling van de gemeente, wijkagenten en de Konkreet, het nieuwsblad van het Regentessekwartier. 

De weekend veegploeg van de gemeente stopte spontaan om puin en takken in hun wagen te laden. Wat niet direct mee kon, werd de volgende dag opgehaald. Het resultaat van de schoonmaakactie:

  • 60 vuilniszakken afval
  • 1 vuilniszak vol petflessen 
  • 20 vuilniszakken puin
  • 24 bundels afgewaaide takken
  • 27 hopen hondenpoep 
  • 6 hopen gestort zand
  • 3 kapotte palen


Daarnaast zijn er 40 oude fietsen met een kaartje gelabeld. Op het kaartje wordt mensen gevraagd of ze hun fiets, als ze hem niet gebruiken, aan de fietsenkringloop willen doneren. De gemeente is na de actie verzocht om (infra) aannemers aan te pakken die de middenberm van de laan als stortplaats gebruiken.

Feestelijke schoonmaak

Om de schoonmaakploeg een hart onder de riem te steken deelden winkels uit de buurt hapjes, stokbroden, frisdrank, ballonnen, vlaggen en bloemen uit. Na de schoonmaakactie kregen de deelnemers nog lekkere soep bij één van de Regentesselaan-bewoners thuis.

Wordt vervolgd

Naar aanleiding van de actie hebben veel mensen zich gemeld die het initiatief willen versterken om samen duidelijk te maken aan de gemeente dat de Regentesselaan een laan is waar mensen samen werken aan schoon.

 

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233605 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"Beloond met complimenten"

"Ik doe het in mijn eentje. Tot nu toe heeft het schoonmaken al 3 volle afvalzakken opgeleverd. Ik vond zelfs een barbecue! De beloning bestond uit veel complimentjes van passanten. Dat is hartstikke leuk natuurlijk. Deze actie krijgt zéker een vervolg."

Lees meer
Verhalen
....

Een bord met pasta en bestek in de bosjes

Het doel van de ochtend? Een schone buurt. En dat lukte. Er werd ontzetten veel zwerfafval gevonden en opgeruimd. In de bosjes werd zelfs een bord met pasta en bestek gevonden! War…

Lees meer
Verhalen
....